zadnje objavljene

pogledi

več
Janis Varufakis, nekdanji grški finančni minister in profesor ekonomije na Univerzi v Atenah, Project Syndicate

mnenje

več

SLOVENIJA

(FOTO in VIDEO) Za zmago štiri torte v Inštitutu 8. marec. "Živimo v državi z najboljšimi prebivalci in prebivalkami"

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinšek

Nika Kovač je dejala, da so ljudje utrujeni od nenehnih volitev. Kljub naveličanosti volitev so se danes odpravili na volišča, da so lahko glasovali za nekaj dobrega. "Pokazali smo željo po spremembah, željo po drugačni družbi in dokazali smo moč  skupnosti.” 

Večer

V Inštitutu 8. marec so napeli vse sile, ostre kritike pa je Kovač uperila tudi proti vladi, ki se je po njenem mnenju premalo angažirala, da bi bili zakoni potrjeni na referendumu. A kot je dodala, naj o tem sodi javnost.

Poudarila je tudi, da se bodo v Inštitutu 8. marec borili za skupno dobro naprej. Obenem se je zahvalila tako svoji ekipi kot prostovoljcem, ki so na terenu ljudi nagovarjali k udeležbi na referendumu.

"Skupaj smo zaščitili drug drugega"

“Na referendumu smo dokazali, da ljudje verjamemo v solidarnost. Dokazali smo, da se zavedamo, da kar se trenutno dogaja na RTV Slovenija ni prav. Skupaj smo zavrnili grožnje in šikaniranje s strani nadrejenih nad zaposlenimi na javni RTV. Skupaj smo zaščitili drug drugega,” je ob zmagi na referendumu povedala Maja Koražija, koordinatorka terenske mreže Inštituta 8. marec. Izpostavljajo tudi, da zmaga na referendumu ni bila lahka ali pričakovana.

V Inštitutu 8. marec poudarjajo, da je najvišji rezultat referenduma za javno RTV dokaz, kako pomembno je sodelovanje različnih akterjev - političnih strank, nevladnih organizacij, prostovoljcev in prostovoljk pri takšni kampanji.

Andrej Petelinšek
Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?