(FOTO in VIDEO) Na mariborskem letališču pristali slovenski vojaki iz Malija

Gregor Grosman Gregor Grosman
15.04.2020 16:20

Naslednjih sedem dni bo četverica vojakov, ki so se predčasno vrnili v Slovenijo, v karanteni. Nastanjeni bodo v vojaškem objektu kadetnica v Mariboru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iz Bruslja v Maribor so slovenski vojaki prileteli z turbopropelerskim lahkim večnamenskim letalom L-410 Turbolet slovenske vojske. 
Ministrstvo Za Obrambo/slovenska Vojska

Z misije usposabljanja Evropske unije v Maliju so se danes začasno vrnili štirje pripadniki 14. kontingenta Slovenske vojske. V slovenskem vojaškem kontingentu je sicer osem pripadnikov. Sedem pripadnikov deluje v Enoti za izobraževanje in usposabljanje v Koulikoru, en pripadnik pa deluje v poveljstvu misije v Bamaku. V Maliju sta ostala dva pripadnika kontingenta, ki skrbita za nujno vzdrževanje opreme in vozil, so nam pojasnili pri ministrstvu za obrambo. Redna menjava je bila prvotno načrtovana do sredine maja, vendar je bila skladno z odločitvijo ministra Mateja Tonina prestavljena na čas po umiritvi razmer, so dodali. 
{embed_youtube}https://youtu.be/Dg_2OzfLgF4{/embed_youtube}

Ministrstvo Za Obrambo/slovenska Vojska
Ministrstvo Za Obrambo/slovenska Vojska
Ministrstvo Za Obrambo/slovenska Vojska

Z belgijskim vojaškim Airbusom iz Malija 

Pri začasni vrnitvi pripadnikov slovenskega vojaškega kontingenta so prevoz za vse pripadnike kontingentov različnih držav od Bamaka do Bruslja opravili pripadniki zavezniške belgijske vojske z letalom Airbus A321 belgijskih obrambnih sil. Let od Bruslja do Maribora je opravila posadka Slovenske vojske z letalom L-410 Turbolet. Na letališču so jih pregledali pripadniki vojaške zdravstvene enote in jih razkužili pripadniki veterinarske enote Slovenske vojske. V naslednjih sedmih dneh bodo skladno s predpisanimi nacionalnimi ukrepi za zajezitev širitve novega virusa v karanteni v vojaškem objektu kadetnica.

Ministrstvo Za Obrambo/slovenska Vojska
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta