Fitnesi so lahko danes odprti: So možne skupinske vadbe, lahko v bazenih plava več ljudi?

M.R.
04.01.2021 08:24
Vlada je sprejela odlok, ki rahlja ukrepe na področju športne vadbe. Tako bo lahko v fitnesih, športnih dvoranah in bazenih treniralo tudi več posameznikov, a pod strogimi pogoji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ker številnim ljudem ni jasno, kaj nova določila v praksi pomenijo, je na vprašanja sinoči za TV Slovenija odgovarjala generalna direktorica direktorata za šport Mojca Doupona. 

Po njenih besedah lahko v fitnes centrih in telovadnicah od danes dalje trenira tudi več ljudi, ki ne prihajajo iz istega gospodinjstva. Vendar pod dvema pogojema: med posamezniki mora biti najmanj pet metrov razdalje, vadbeni prostor pa mora biti hkrati velik vsaj 50 kvadratnih metrov na vsakega posameznika.

Vodene skupine še naprej ne smejo delovati, lahko pa vadi en človek pod nadzorom strokovne osebe. "To pa zaradi varnosti in pač pravilne izvedbe vadbenega procesa," je dejala Doupona. Lahko pa skupinska vadba poteka za člane iste družine. 

Andrej Petelinšek

Pojasnila je še, da bo po novem lahko tudi v bazenih vadilo več ljudi, vendar pod istimi pogoji kot veljajo za fitnese in druge športne objekte. Torej, da zagotavljajo najmanj 5 metrov razdalje med posamezniki in da je prostor velik najmanj 50 kvadratnih metrov na posameznika, ki v njem trenira. "Ali bo to vsaka druga proga, mogoče, ampak vsekakor bo možno, da se bo več rekreativcev ukvarjalo v bazenu, skladno s spoštovanjem vseh omejitev in tudi higienskih priporočil," je še dodala. 

Poslanec SDS Dejan Kaloh je včeraj na Twitterju objavil svojo fotografijo in zapisal, da se ob omejitvah v telovadnice vračajo športniki. "V SDS jopiču sem itak vedno takoj za akcijo. Aktualna vlada še kako podpira šport," je še dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta