Falcon v okvari: Golob v Pariz skupaj z Macronom, v Slovenijo se bo vrnil s službenim avtomobilom iz Münchna

STA, Va
18.06.2024 15:34

Na vladnem letalu je med letom v Bruselj prišlo do manjše tehnične težave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Premier Robert Golob je zato iz Bruslja v Pariz, na podpis sporazuma o polnopravnem članstvu v Esi, letel skupaj s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom.

Na obrambnem ministrstvu so pojasnili, da je posadka med letom izvedla postopke v skladu s pravili proizvajalca, pristanek pa je bil izveden varno in v skladu z načrtovanim letom. Po pristanku je posadka v skladu z vzdrževalno organizacijo postopala po navodilih proizvajalca. Na ministrstvu predvidevajo, da bo tehnična težava odpravljena v sredo.

Na falconu je bilo sicer letos opravljenih šest popravil, vključno z zadnjo tehnično težavo.

Golob je v ponedeljek s falconom letel v Bruselj na neformalno večerjo o razdelitvi vodilnih položajev v institucijah EU, v torek pa se v Parizu udeležuje podpisa sporazuma o polnopravnem članstvu v Evropski vesoljski agenciji (Esa). Od tam bo z redno letalsko linijo odletel v München, kjer se bo udeležil poslovne investicijske konference, se srečal s predsednikom vlade dežele Bavarske in si ogledal četrtkovo nogometno tekmo med Slovenijo in Srbijo na evropskem prvenstvu v nogometu. V Slovenijo se bo vrnil s službenim avtomobilom, so pojasnili v kabinetu predsednika vlade.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta