Državna volilna komisija razveljavila akte za izvedbo posvetovalnega referenduma o JEK 2

Va
28.10.2024 10:18

Ker je državni zbor preklical za 24. november razpisani referendum, je DVK zaključila referendumska opravila, ki pa kljub temu ne bodo brez stroškov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je ilustrativna. 
Sašo Bizjak

Državna volilna komisija (DVK) je na podlagi odločitve državnega zbora o prenehanju veljavnosti odloka o razpisu posvetovalnega referenduma o zagotavljanju stabilne oskrbe z nizkoogljično električno energijo na dopisni seji razveljavila akte za izvedbo tega referenduma. Referendumska opravila so se končala 25. oktobra 2024, o čemer so bile volilne komisije že obveščene.

Razveljavljeni so akti, ki jih je DVK sprejela za izvedbo posvetovalnega referenduma: rokovnik referendumskih opravil, navodilo za delo volilnih komisij, navodilo za delo volilnih odborov, sklep o določitvi vsebine in oblike glasovnice, sklep o določitvi zaupnikov, javna objava odloka o razpisu referenduma, sklep o določitvi volišč na diplomatskih predstavništvih in konzulatih Republike Slovenije v tujini), brezpredmetni so postali sklepi o določitvi volišč in njihovih območij, ki so jih sprejele okrajne volilne komisije.

Na eni od prihodnjih sej bodo članice in člani DVK odločali o višini nadomestil, ki pripadajo okrajnim volilnim komisijam za opravljeno delo med 14. in 25. oktobrom, ko so potekala referendumska opravila.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta