(VIDEOKOLUMNA) Pripravite kokice, sramotnega početja politike še zdaleč ni konec

DR
25.10.2024 12:47

Dobrodošli v Večerovi videokolumni Petka, v kateri za vas podčrtamo in komentiramo teden.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Bilo bi smešno, če ne bi bilo tako žalostno in patetično. Opazovati namreč, kako so stranke kot podgane začele brezglavo bežati z jedrskega referendumskega Titanika. Velikanska ladja, nabasana s potniki zgolj prvega razreda - lobisti, energetiki, gradbeniki, propagandisti in strankarski veljaki z operativci -, je trčila v ledeno goro. Tako kot posadka na Titaniku tudi dobro naoljena mašinerija, ki jo poganja zgolj šelest bankovcev, ni pričakovala ledene gmote, ki so jo sestavljali ustvarjalci oddaje Tarča in drugi novinarji, med njimi seveda tudi Večerovi, ki so opozarjali na z letala vidno zbiranje predatorjev okoli povsem nejasnega projekta JEK 2.

Vse skupaj pa je zgolj dimna zavesa za nekaj veliko pomembnejšega - da gre priprava jedrske zakonodaje nemoteno naprej. Ko gre za milijarde, je ni sile, ki bi gromozanski aparat, ki že mesece melje po državi, zlahka ustavila. Pripravite kokice, sramotnega početja politike še zdaleč ni konec. Večerovo videokolumno Petka je pripravil Rok Kajzer.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta