Društvo novinarjev Slovenije bo še naprej vodila Petra Lesjak Tušek

DR
25.09.2019 21:18

Društvo novinarjev Slovenije je na včerajšnji volilni skupščini izvolilo novo vodstvo za mandatno obdobje 2019-2023.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Petra Lesjak Tušek
Sašo Bizjak

Nov mandat predsednice so podelili novinarki Večera Petri Lesjak Tušek, ki je društvo vodila že doslej. Kot je poudarila v svojem programu, mora društvo ostati stičišče in vezni člen novinarjev. "Odgovornost za to, da bomo še dovolj povezani, imeli dovolj veljave in moči, pa je naša skupna - zato prava pot ni najlažja pot, umik ali pasiva, temveč je (naj)težja pot aktiviranja edina izbira," je poudarila nova stara predsednica društva novinarjev. Ključni projekti Društva novinarjev Slovenije bodo tudi v prihodnjem mandatu zaščita avtonomije novinarjev in svobode govora, spremembe medijske zakonodaje, implementacija direktive o avtorskih pravicah in zagotovitev ustreznih nadomestil za novinarje, izboljšanje položaja novinarjev in ustrezno vrednotenje novinarskega dela.
V upravni odbor so bili izvoljeni Gašper Andrinek, Val 202, Tadeja Anžlovar, TV Slovenija, Primož Cirman, Siol.net, Nevenka Dobljekar, nekdanja novinarka Radia Slovenija, Anja Hreščak, Dnevnik, Nika Kunaver, Pop TV, Špela Kuralt, Delo, Duška Lah, TV Maribor, Timotej Milanov, Vestnik, in Mojca Zorko, STA. Nadzorniki društva v novem mandatnem obdobju bodo Andrej Bedek, Vestnik, Miran Korošec in Meta Verbič.
Ključni projekti Društva novinarjev Slovenije bodo tudi v prihodnjem mandatu zaščita avtonomije novinarjev in svobode govora, spremembe medijske zakonodaje, implementacija direktive o avtorskih pravicah in zagotovitev  ustreznih nadomestil za novinarje, izboljšanje položaja novinarjev in ustrezno vrednotenje novinarskega dela.
V Novinarsko častno razsodišče, ki je skupni organ sindikata in društva novinarjev, so bili s strani sindikata imenovani Jelena Aščić, TV Slovenija, Gabrijela Milošič, TV Maribor, Nataša Štefe, Val 202 in Bojan Šuštar, STA. Predstavnika javnosti v razsodišču bosta pravnica Katarina Vučko, ki jo je predlagal Mirovni inštitut, in Miha Šepec s Pravne fakultete Univerze v Mariboru. Skupščina Društva novinarjev Slovenije je za člane razsodišča imenovala Ireno Brejc, Ranko Ivelja, Dnevnik, Sonjo Merljak Zdovc, Časoris, Tatjano Pirc, Radio Slovenija, in Braneta Piana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta