"Dramatično dogajanje": Jelko Kacin napoveduje karanteno za vse, ki se bodo vračali s Hrvaške

A.L., STA
19.08.2020 13:15

Vlada bo Hrvaško na rdeči seznam uvrstila na četrtkovi popoldanski seji. "Razmere so tako slabe, da nam ne ostane nič drugega, kot da državljane pozovemo, naj se čim prej vrnejo iz nevarne države. Ne glede na to, kakšne aranžmaje tam imajo. Stvari se hitro slabšajo in bodo še veliko slabše," je opozoril Jelko Kacin.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nebojša Tejič/STA

Vlada se danes na Brdu pri Kranju sestaja s strokovnjaki, da bi preučili ukrepe, kako omejiti vnos okužb z novim koronavirusom v državo. Največ okužb je vnesenih s Hrvaške, strokovna skupina za covid-19 pa predlaga uvedbo karantene za vse, ki bi prišli iz te države. Neuradno bodo danes govorili tudi širše o ukrepih za jesen.
Vladni govorec Jelko Kacin je za Televizijo Slovenija dejal, da je današnji posvet ves čas v senci dramatičnega dogajanja na Hrvaškem. Kacin je še pred uradno objavo podatkov za Hrvaško napovedal rekordno število okuženih pri naših južnih sosedih. "Hrvaška se bo sama uvrstila na rdeči seznam. Ali bo to danes ali jutri, je v tem trenutku manj pomembno," je prepričan vladni govorec. Dodaja, da bodo našo južno sosedo na rdeči seznam uvrstile številke. "V vseh županijah izgleda, da število okuženih vse bolj raste, na mestu so tudi ocene, da se je že pred nekaj dnevi tam začel tretji, veliko močnejši val epidemije."

Časa za vrnitev naj bi bilo dovolj

Kacin napoveduje, da bo vlada na podlagi današnjih razprav jutri odločala, kako naprej, dodaja, da veliko manevrskega prostora ni več. "Uvedena bo karantena za vse, ki prihajajo s Hrvaške, hkrati bo vlada poskrbela, da bo dovolj časa, da se izognemo gneči na meji," pojasnjuje Kacin. Časa za vrnitev naj bi bilo do konca vikenda, morda še kakšen dan dlje. Vladni govorec poudarja, da je vse odvisno od števila okuženih na Hrvaškem. "Vlada bo v četrtek presodila, kakšne so razmere, predvsem pa bomo s pomočjo sodelovanja s hrvaško stranjo in dogajanja na mejnih prehodih odločali, do kdaj se ljudje lahko vračajo," je dejal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta