Časovnica? Šarec: "Zakaj se zdaj čez noč vse sprošča?" Turk: "Gneče nočemo"

DR
30.04.2020 11:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marjan Šarec
Robert Balen

"Spet se nam skuša pripisati politikantstvo, ko se sprašujemo, zakaj se zdaj čez noč vse sprošča. Vendar če smo čakali toliko časa, bi lahko prej objavili časovnico, da se lahko ljudje pripravijo. Da ne bodo potem spet ljudje krivi, če bo šlo kaj narobe. Kot pri lovu na izletnike," se je danes na sproščanje ukrepov na družbenem omrežju twitter odzval predsednik LMŠ in nekdanji premier Marjan Šarec.
{twitter}https://twitter.com/sarecmarjan/status/1255740089256292352{/twitter}
Kot gre sicer razumeti odzive, so časovnico sproščanja ukrepov pričakovali zaposleni tudi na drugih področjih. Ko je na primer minister za kulturo Vasko Simoniti sporočil odločitev vlade, da se "čez noč", kot so se zaprla, znova lahko odprejo vrata knjižnic, galerij in muzejev, saj je kljub zaprtemu prostoru storitev možno organizirati tako, da je onemogočen stik med obiskovalci ali je ta le minimalen, je v hipu nastala kolosalna zmeda. Odgovorni in zaposleni so novico namreč izvedeli iz medijev, še preden so o tem prejeli kakršnokoli uradno sporočilo, navodilo, usmeritev, kako naj to izvedejo. Kaj šele, da bi imeli čas ustrezno pripraviti se na novosti, smo včeraj poročali v Večeru.
Na tvit nekdanjega premierja se je odzval Žiga Turk. "G. Šarec, primerjate gnečo v Lidlu, če je napovedana velika otvoritev ali pa če ni. In gneče nočemo," je zapisal.
"Spoštovani Žiga Turk, ta argument pa ne zdrži, ker so tudi druge države dale neko časovnico. Tudi ko bodo v nedeljo ljudje v cerkvah, ne vem, če bodo povsod zagotovljeni ustrezni ukrepi. Težko," je nadaljeval Šarec.
{twitter}https://twitter.com/ZigaTurk/status/1255747153517056000{/twitter}
Pa vaše mnenje? Bi potrebovali časovnico sproščanja ukrepov?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta