Bandelli sprašuje SDS. Gorenak mu predlaga vljudno pismo, ampak je gneča

DR
02.02.2020 20:06

Odstopljeni minister za kohezijo Marko Bandelli po padcu Šarčeve vlade SDS predlaga, naj nadaljujejo "čudovito delo" SAB in Alenke Bratušek pri projektih 2. tir in 3. razvojna os

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Bandelli 
Andrej Petelinšek

Marko Bandelli, minister za evropske zadeve in kohezijo, ki je moral kot prvi zapustiti vlado Marjana Šarca, po tviterju sprašuje SDS in Zvonka Černača, ta je bil nekdaj minister za infrastrukturo, ali bodo nadaljevali "čudovito" delo Stranke Alenke Bratušek in predsednice stranke z njenim imenom, pri projektih 2. tir in 3. razvojna os. Na tviterju Šarcu, nekdanjemu šefu, ob tem očita, da je stisnil rep med noge in da nima "jajc." Njegov tvit so všečkali tudi pri njegovi stranki in ministrica za infrastrukturo Bratušek. 
Oglasil se mu je nekdanji poslanec in notranji minister, ki je upokojen, Vinko Gorenak, veteran stranke SDS, ki je sedaj v poziciji, da sestavi naslednjo slovensko vlado. In mu je dal nekaj predlogov oziroma nasvetov. Najprej naj izpusti besedo "čudovito", nato mu svetuje vljudno pismo Janezu Janši. Ne ve pa, kdaj bo Bandelli na vrsti, ker je pri Janši zdaj gneča. Mu pa  nekazal, da lahko pomaga.
{twitter}https://twitter.com/BandelliMarko/status/1224008468916592642?s=20{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/drVinkoGorenak/status/1224014258301739014?s=20{/twitter}
{twitter}https://twitter.com/drVinkoGorenak/status/1224049394959429633?s=19{/twitter}
Bandelli je s položaja odstopil, potem ko so na Siol.net razkrili elektronsko sporočilo, v katerem je minister grozil županskemu kandidatu Komna Eriku Modicu. Bandelli se je za svojo potezo javno opravičil, a se je pokazalo, da je v občini, ki jo je vodil do junijskih predčasnih parlamentarnih volitev, grozil še enemu županskemu kandidatu. Po slovesu od vlade se je preselil v državni zbor na mesto poslanca.

Vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec
Robert Balen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta