Agencija za letalstvo prejela letno poročilo Adrie Airways in ga že preučuje

GR.G., STA
11.09.2019 15:58

Če Adria poročila ne bi pravočasno dostavila, bi ji agencija lahko odvzela operativno licenco. CAA bo poročilo preučila v dveh dneh.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gregor Grosman

Agencija za civilno letalstvo (CAA) je v torek zvečer prejela letno poročilo letalskega prevoznika Adria Airways. V naslednjih dneh bodo prejeto poročilo preučili in ukrepali skladno s svojimi pooblastili. Adria je imela za dostavo poročila čas do torka do polnoči, Če bi rok zamudila, ima agencija možnost, da začasno odvzame operativno licenco, izda začasno operativno licenco, prekliče operativno licenco ali pa sklene, da letalski prevoznik licenco obdrži.

Fotografija je simbolična. 
Gregor Grosman

Solventnost je pomembna za varnost

Kot nam je že pred časom pojasnil Rok Marolt, direktor CAA, je solventnost družbe izrednega pomena za varnost. "Uredba št. 1008 Evropskega parlamenta in Sveta govori o tem, da mora letalski prevoznik zagotavljati zadostna finančna sredstva za varne operacije: za rezervne dele, vzdrževanje posadk, simulatorje, za plačilo vseh stroškov, ki nastanejo direktno z letenjem, za šolanje, gorivo, da ne kršijo dovoljenih delovnih časov posadk. Vse to je logično povezano z varnostjo v letenju. Brez finančnih sredstev tega ni, ne moreš zagotavljati ustrezno usposobljenih mehanikov in pilotov, ker je to povezano z visokimi stroški." 

Odvzem licence bi pomenil, da letala prevoznika ostanejo prizemljena
Gregor Grosman
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta