Adriini piloti bodo stavkali. SPPS napovedal tri tridnevne stavke

Gregor Grosman Gregor Grosman
31.08.2019 08:19

Kot sindikatu nam v dani situaciju ne preostane dosti več zakonskih možnosti, kot da se odpravimo na stavko in poslovodstvu jasno povemo, da pod trenutnimi delovnimi pogoji ne mislimo več opravljati svojega dela, pišejo pri SPPS. V Adrii odgovarjajo, da se bodo pogajanja nadaljevala prihodnji teden.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V sindikatu so večkrat poudarili, da si želijo predvsem urediti delovne pogoje pilotov, saj so le ti ob trenutni obliki dela, postali nevzdržni. (Fotografija je simbolična).
Andrej Petelinšek

"V sindikatu smo večkrat poudarili, da si želimo predvsem urediti delovne pogoje pilotov, saj so le ti ob trenutni obliki dela, postali nevzdržni. Svoj glavni cilj smo večkrat poudarili tudi delodajalcu, obenem pa ga tudi pozvali, da naj nemudoma preneha z neprestanimi kršitvami obstoječe kolektivne pogodbe. Z željo, da bi nam z delodajalcem uspelo zbližati stališča, smo se v zadnjem mesecu sestali večkrat tedensko, posamezna pogajanja pa so trajala tudi 10 ur in več. Vsem naporom navkljub, nam ni uspelo priti v pogajanjih do točke, ko bi bil lahko že sklenili sprejemljiv osnutek nove kolektivne pogodbe," so v sporočilu za javnost zapisali pri Sindikatu prometnih pilotov Slovenije (SPPS), kjer so že ob koncu poletja 2018 na poslovodstvo podjetja Adrie Airways večkrat noslovili prošnjo za pričetek pogajanj za novo kolektivno pogodbo (obstoječa poteče danes). Dodajajo, da so s pogovori pričeli šele v začetku meseca junija letos, intenzivnost le teh pa se je pričela stopnjevati predvsem v zadnjem mesecu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta