Z Wizz Air iz Ljubljane v Bruselj ne bo več mogoče leteti. Ostane le še Adria

GR.G.
09.08.2019 16:48
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V prihajajoči zimski sezoni 2019/2020 namerava nizkocenovni letalski prevoznik Wizz Air ukiniti direktno povezavo med Ljubljano in Brusljem. Zimski "vozni red" velja od 27. oktobra naprej, zadnji let pa je mogoče rezervirati 26. oktobra, smo ugotovili ob obisku spletne strani prevoznika. Že kupljene karte potnikov za poznejši termin leta, naj bi preusmerili v Budimpešto. 

Nizkocenovnik iz Ljubljane leti na Bruseljsko letališče Charleroi (CRL), od novembra naprej pa naj bi le še na letališče London Luton, piše spletni portal ExYuAviation. Na tej povezavi naj bi nadgradili razpoložljive kapacitete iz 180 sedežev na Airbusu 320 na 230 sedežev na Airbusu 321. Wizz Air je povezavo iz Ljubljane v Bruselj vzpostavil oktobra 2012, v lanski zimski sezoni je polete opravljal dvakrat tedensko, edini neposredni konkurent je Adria Airways, ki povezavo še ohranja.

Wizz Air bo prenehal leteti tudi med Tuzlo in Dunajem, povezavo so vzpostaviti šele lani, direktno povezavo z Lyonom pa bo izgubil Beograd. Na slednji so polete opravljali dvakrat tedensko od meseca junija letos. Vse tri ukinjene linije naj bi družba vzpostavila meseca marca prihodnje leto, vendar letalskih kart na spletni strani še ni mogoče rezervirati.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta