Sladko življenje.

O projektu

Sladko življenje je spletna stran, posvečena vsem, ki živijo s sladkorno boleznijo tipa 1 ali 2, ter vsem tistim, ki se lahko od njih kaj naučimo. Mnogi ljudje, otroci in odrasli s to boleznijo kljub vsakdanjemu obvladovanju ravni sladkorja v krvi ob sodobnem zdravljenju z antidiabetičnimi zdravili in inzulinom živijo veselo in polno življenje.

Ustvarjalci spletne strani vam z njo želimo predstaviti, kako živijo tisti ljudje z boleznijo, ki so lahko za zgled tudi zdravim ljudem. Želimo, da se njihove zdrave navade in veselje do življenja širijo!

Med njimi smo našli take, ki lahko s svojimi poklici, zanimivimi prostočasnimi dejavnostmi, dosežki in presežki, v uživanju v športu in zdravi hrani veliko naučijo tudi nas, povsem zdrave ljudi.

Njihova energija, ki jo črpajo iz hvaležnosti, samodiscipline, veselja, zdravih navad, je nalezljiva in zlahka zajame tudi tiste, ki vsako leto le ob 14. novembru, dnevu sladkorne bolezni, pokukamo v njihov svet.

Prehrana je zelo pomemben del obvladovanja te bolezni, ki se tiče uravnavanja sladkorja v krvi in nadzora telesne mase. Naši sogovorniki dokazujejo, da se zaradi bolezni na račun zdravega prehranjevanja ni treba odreči okusu. Niti sladice niso težava, če jih le znamo pripraviti.

Prikazujemo vam tudi ljudi, ki jih podpirajo, predvsem njihove zdravnike, edukatorke, druge zdravstvene delavce, ki obravnavajo osebe s sladkorno boleznijo v zdravstvenem varstvu. Medicina na področju pediatrične in odrasle diabetologije in endokrinologije zelo hitro napreduje. V klinično prakso prihajajo nova zdravila in terapevtske možnosti, ki lahko še olajšajo življenje oseb s sladkorno boleznijo in jih zavarujejo pred možnimi zapleti, predvsem srčno-žilnimi. Poleg tega je pomembno tudi zavedanje o nujnosti rednih pregledov, rednem jemanju terapije ter upoštevanje navodil strokovnjakov, ki jih oskrbujejo.

Človek, ki ima sladkorno bolezen, sam sebe najbolje pozna in lahko bolezen najbolje obvladuje, vsi drugi, zdravniki, družina, okolje pa so le njegovi podporniki, pomočniki in motivatorji.

Naj bo življenje lepo in sladko za vse!
Ekipa Sladkega življenja

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?