Škodi pandemija ne pride do živega: V lovu na najuspešnejši junij doslej!

Janez Kovačič Janez Kovačič
11.07.2020 05:00

Češki avtomobil je ta hip na voljo le kot kombi, kmalu se pripelje še limuzina, oba pa bosta zanesljivo pripomogla h kar presenetljivi uspešnosti tovarne na slovenskem trgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kombijevska varianta octavie je doslej izrazito prevladovala nad limuzinsko in težko je verjeti, da se bo to z novo izvedbo kaj bistveno spremenilo.
Janez Kovačič

Tokrat je treba začeti tam, kjer običajno končamo - pri prodajnih številkah. Letos je pandemija temeljito spremenila slovenski avtomobilski prostor. Toda vse kaže, da češki Škodi nekako ne pride do živega: utegne se zgoditi, da bodo junija prodali okoli 400 vozil. Če se bo to zgodilo, bo to najuspešnejši junij doslej! In k temu bo nekaj prispevala tudi nova octavia, tokrat v četrti generacijski izvedbi.

Notranjost: koncernsko (beri Volkswagnovo) poreklo je očitno, digitalizacija pričakovana, prostornost in uporabnost prav tako. 
Janez Kovačič
Multifunkcijski zaslon je deset- ali osempalčen, ukazuješ mu z drsnikom pod zaslonom. Deluje dobro, zdi se, da se zlahka navadiš.
Janez Kovačič
Prtljažnik: megalomanski tako pri limuzini, še bolj pri kombiju, v vsakem primeru pa še večja, kot sta bila.
Janez Kovačič
Octavia v limuzinski izvedbi šele prihaja in gotovo ponuja drugačen, pravzaprav precej kupejevski videz. Morda bo tudi zato tržno nekaj uspešnejša, kot je bila doslej.
Skoda Auto
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta