Salon v Parizu: Prvič v zgodovini brez Volkswagna

Miha Drofenik
02.08.2018 02:43

Kljub stoletni tradiciji bo prihajajoč Mondial de l'Automobile (4.-14. oktober) v znamenju odpovedi, NAIAS (North American International Auto Show) prestavljen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pri znamki VW so se prvič odpovedali blišču salona v Parizu.

Dejstvo je, da mednarodni avtomobilski saloni doživljajo udarec za udarcem. Trend odpovedi proizvajalcev na salonih se je nekako pričel v času recesije, ko je bila zelo prizadeta tudi avtomobilska industrija. Ker sodelovanje na salonih ni ravno poceni, seveda ne preseneča, da so se pričele pojavljati odpovedi. Danes gre avtomobilski industriji spet bolje, a odpovedi se še zmeraj vrstijo. Nekaj jih je zagotovo na rovaš tako imenovane dizelske afere, nekaj zaradi slabih poslovnih rezultatov, večina pa zaradi vsesplošne spletne povezljivosti, spremenjenih navad in novih konceptov promocije. Organizatorji tovrstnih dogodkov se bodo morali prej ali slej soočiti z dejstvom, da je svet zaradi spletne povezljivosti globalna vas. To pomeni, da so internetne vsebine dostopne ogromni množici, in to skorajda v trenutku. Avtomobilski saloni, kot jih poznamo danes, očitno postajajo stvar preteklosti.

Časi, ko je bilo dovolj pokazati avto v soju žarometov, so zagotovo zgodovina. Prihodnost je digitalna in povezljiva.
Audi
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta