(FOTO) V Evropi najdlje prodajani santa fe, ki živi že četrto generacijo, je po treh letih temeljito prenovljen

Vinko Kernc Vinko Kernc
23.04.2021 05:00
Pri nas je naprodaj za od 39.120 evrov.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hyundai santa fe: motorna maska in v obliki črke T postavljene (deljene) dnevne luči bodo od daleč prepoznavne. 
Hyundai

Načelno pomeni nova platforma tudi novo generacijo, a pri Hyundaiu za santa fe govorijo le o prenovi. Kakorkoli že, nova platforma je prinesla tudi izboljšano aerodinamiko, nižje težišče, manj tresljajev in hrupa ter izboljšano krmiljenje. Santa fe je s prenovo zrasel v dolžino (petnajst milimetrov), širino (deset milimetrov), višino (pet milimetrov), v potniškem prostoru in prtljažniku (za devet litrov oziroma pri sedemsedežni izvedenki za 24 litrov). Ker je klop druge vrste pomična, lahko s tem pridobite dodatnih 12 litrov prostora (oziroma 32 pri sedemsedežnem).

V notranjosti je vendarle več elegance kot robustnosti - če je slednje sploh kaj. Samodejnemu menjalniku zdaj strežejo gumbi. 
Hyundai

Zunaj bo od daleč prepoznaven na račun drugačne motorne maske, a tudi zaradi novih dnevnih luči, novih odbijačev in novih (med seboj povezanih) zadnjih luči. Nov v ponudbi je tudi paket Luxury za zunanjost.

Notranjost naj bi bila bolj udobna in bolj praktična, materiali zvečine mehki, armaturna plošča je postavljena nižje, merilniki so lahko digitalni (zaslon 12,3 palca), nova je sredinska konzola, infozabavni sistem ima 10,25-palčni zaslon in dodan je vrtljivi gumb za izbiro terenskega načina vožnje. Izboljšan je še povezljivostni bluelink, več pa je tudi asistenčnih sistemov.

Hyundai

Pri pogonih sta dve novosti. Prva je kombinacija novega, 2,2-litrskega dizla (440 Nm, 148 kW) z osemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko, druga pa hibridna različica. To poganja kombinacija turbobencinskega motorja (132 kW) in elektromotorja (67 kW), ki sestavita 350 njutonmetrov in 195 kilovatov sistemskih zmogljivosti. Menjalnik je pri tem vselej nov, šeststopenjski samodejni. Obljubljajo pa tudi skorajšnji prihod priključnohibridne različice. Santa fe, ki naj bi bil s to prenovo hkrati eleganten in robusten, je na voljo v skupaj 12 različicah, ki upoštevajo tri osnovne pakete opreme.

Hyundai

Polovica modelov je gnanih spredaj, polovica pa štirikolesno. Najcenejši je 2.2 CRDi style (39.120 evrov), najcenejši s štirikolesnim pogonom je 2.2 CRDi 4WD style (41.120 evrov), najcenejši hibrid (1.6 T-GDi HEV style) pa stane 42.720 evrov. Pri zastopniku menijo, da je letos na našem trgu prostora za 50 prenovljenih santa fejev.

Hyundai
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta