(FOTO) Francoski clio je naš!

Janez Kovačič Janez Kovačič
07.02.2019 05:56

Naš je zato, ker bo tudi v novi varianti oziroma kot clio V nastajal v novomeškem Revozu in ker je v njegovi vitrini že desetletja lovorika najbolje prodajanega avtomobila pri nas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Clio V se navzven dovolj očitno spogleduje s sedanjim cliom, je pa v dimenzijskem pogledu celo za 14 milimetrov krajši.
Tovarna

Ženevski avtomobilski salon, eden tistih, ki ob ne tako nepomembnih težavah drugih salonov vendarle ohranja svoj pomen in položaj, bo vrata odprl šele čez mesec dni, a se je ogrevanje že začelo. In to na način oziroma z avtomobilom, ki je tržno zelo uspešen, vendar vsaj za nas bistveno pomembnejši od drugih: renault clio pete generacije bo namreč od vsega začetka nastajal v Revozu. Upoštevaje še znano dejstvo, da je že desetletja najbolje prodajano vozilo na slovenskem trgu, bi lahko rekli, da je naš – pa čeprav je dolenjska tovarna v 100-odstotni lasti francoskega Renaulta.

Notranjost je bistveno drugačna oziroma sodobna, v ospredju pa je kar 9,3-palčna pokončna tablica, ki je rahlo zasukana k vozniku. Pravijo, da je oziroma bo največja v tem avtomobilskem razredu.
Tovarna
Zadnje luči so po novem bolj izrazite in oblikovane v podobi črke C.
Tovarna
Tovarna
Tovarna
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta