Audija zanima formula 1

Janez Kovačič Janez Kovačič
28.11.2021 04:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Audi

Audi, ki spada pod okrilje nemškega koncerna Volkswagen, je v pogovorih o sodelovanju z angleškim moštvom McLaren, ki nastopa v prvenstvu formule 1.

Po poročanju časopisa Automotive News Audi preučuje vstop v tekmovanje, saj naj bi bil to najbolj primeren način za promocijo njegove tehnologije električnega pogona. Audi naj bi vodstvu dirkalnega moštva celo predlagal prevzem, vendar so Angleži ponudbo zavrnili, ker je bila prenizka. McLaren pa ni edina opcija, saj so na mizi tudi možnosti sodelovanja z ostalimi moštvi v tekmovanju, so odločni pri Audiju. Slednji pa niti ni edini v koncernu VW, ki ga zanima formula 1, saj o tem resno razmišljajo tudi pri Porscheju.

Nenadno zanimanje VW-znamk za povratek oziroma vstop v to prestižno prvenstvo je med drugim tudi posledica načrtov organizatorja dirk, po katerih naj bi tekmovanje do konca desetletja popolnoma razogljičili. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta