V Golovec po boljši vtis: Zormanove izbrance proti Italiji zanima le zmaga

Gordana Possnig Gordana Possnig
19.03.2022 07:01

Slovensko rokometno reprezentanco čaka jutri ob 14.30 povratna tekma prvega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo proti Italiji

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jože Baznik je bil eden najbolj zaslužnih za zmago v Padovi.
Reuters

Trideset let je minilo včeraj od prve uradne zmage slovenske članske moške rokometne reprezentance. Dosegli so jo proti Italiji v tedaj razprodani dvorani Golovec. In legendarna celjska dvorana bo jutri gostila povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij za svetovno prvenstvo prihodnje leto na Poljskem in Švedskem. V goste spet prihajajo Italijani, ki so jih Slovenci v tem ciklu že spoznali. V sredo so jih v Padovi po vse prej kot dobri predstavi ugnali, ekipa, ki jo je prvič vodil novi selektor Uroš Zorman, je bila boljša z 29:28.

Po vrnitvi iz Italije so se reprezentanti znova zbrali v svoji tradicionalni bazi v Zrečah, kjer smo v tamkajšnji športni dvorani prvič videli tudi celotno novo strokovno vodstvo z direktorjema na čelu. Že v prvih minutah treninga, ki so ga pričeli s sestankom na sredini igrišča, so dali vedeti, da jih v nedeljo zanima le zmaga. Dobro razpoloženi so v dvorano prišli vsi trije vratarji Miljan Vujović, Klemen Ferlin in Jože Baznik. Slednja si zaslužita zelo dobro oceno za obrambe v Padovi. Mogoče je to že prvi rezultat dela novega trenerja vratarjev Gorazda Škofa, ki se je razveselil naše pohvale za njegove varovance. "Dobro smo se ujeli na prvih treningih, fantje mi zaupajo, jaz njim. Vesel sem njune dobre predstave na prvi tekmi, upam, da bo v Celju obramb še več," je pokomentiral vselej dobro razpoloženi Škof. "Tudi na povratni tekmi so naša pričakovanja enaka - zmaga. Seveda moramo zaigrati bolje in odpraviti napake, ki smo jih delali na prvi tekmi. S tem bomo lahko sebi dokazali, česa smo sposobni. Pogledali smo si sredino tekmo, videli, kje so bile naše največje napake, ki jih tokrat ne smemo ponoviti," pa se zaveda Jože Baznik.

Gašper Marguč je bil v sredo najboljši strelec Slovenije.
Andrej Petelinsek

Prvi strelec sredine tekme je bil Gašper Marguč, ki je pred dnevi prvič postal očka, dobil je namreč sina Lea. Pred treningom je takole predstavil svoje videnje: "Nismo igrali najboljše. Najbolj pozitivna stvar je bila naša zmaga, čeprav z le enim zadetkom razlike. Seveda si želimo na povratni tekmi pokazati lepšo in bolj učinkovito igro tako zaradi nas samih kot zaradi navijačev. Vsi si želimo dobro zastopati barve Slovenije, zato verjamem, da bomo v Celju prikazali svoj pravi obraz. Analizo prve tekme smo že opravili in videli, da smo delali smešne napake, ki jih ne smemo ponoviti. Veselim se tekme v Golovcu, kjer je bilo vedno dobro vzdušje."

In kako povratno tekmo pričakuje selektor? "Teden dni smo skupaj, za nami je pet treningov. Bolje bi bilo, da bi lahko le trenirali in pilili formo. A tako pač je v takšnih obračunih. Italijane smo poznali, verjetno pa fantje niso prej verjeli, da znajo igrati tako dobro. A mi sami smo na prvi tekmi naredili deset tehničnih napak, ob tem zgrešili 15 zicerjev. Če to zmanjšamo na polovico, bo slika na igrišču precej drugačna," je dejal Uroš Zorman.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.