Reprezentančni rokomet: Z Italijani štejeta le zmagi

BB
16.03.2022 08:00

Slovenska rokometna reprezentanca pod novim vodstvom začenja kvalifikacije za nastop na svetovnem prvenstvu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Domen Makuc zagotavlja, da Slovenci niso pozabili igrati rokometa.
Marton Monus

Danes ob 18.30 slovenska rokometna reprezentanca v Padovi s tekmo proti Italiji začenja kvalifikacijsko pot do svetovnega prvenstva. Javnosti se bo na terenu v vlogi selektorja prvič predstavil Uroš Zorman, v njegovi ekipi so njegovi nekdanji soigralci Luka Žvižej, Gorazd Škof in Vid Kavtičnik.

Ta teden je imela ekipa izredno malo časa za pripravo na prvega nasprotnika, v popolni postavi je bilo 21 rokometašev le na enem treningu. Zorman je včeraj izbral osemnajsterico med njimi, ki jo je odpeljal v Italijo. Doma so ostali Darko Cingesar, Matic Grošelj in Uroš Miličević. Ti bodo priprave nadaljevali v četrtek, ko se reprezentanca znova zbere in v Zrečah nadaljuje priprave za povratno tekmo, ki bo v nedeljo ob 14.30 v celjskem Golovcu. Na tem prizorišču so pred tridesetimi leti slovenski rokometaši odigrali prvo uradno mednarodno tekmo, nasprotniki pa so bili prav Italijani.

"Glede na to, da do odhoda na gostovanje v polni zasedbi nismo bili niti cel dan, časa za konkreten trening res ni bilo veliko. Igro tekmecev smo si nekoliko ogledali preko videomateriala. Od naše ekipe na igrišču v Padovi pričakujem predvsem borbenost in željo po uspehu. Če bo tako, bom zelo zadovoljen. Rezultat in ostalo bosta s tem prišla sama po sebi," je pred prvo reprezentančno akcijo ugotovil selektor Uroš Zorman.

Italijani so se v zgodovini udeležili le dveh velikih tekmovanj. Leta 1997 so nastopili na svetovnem prvenstvu na Japonskem, leto zatem še na evropskem prvenstvu, ki so ga tudi gostili. Slovenska pričakovanja pred tekmo je strnil Domen Makuc: "V reprezentanci se pozna nova energija. Igralci smo motivirani in komaj čakamo, da stopimo na igrišče v Padovi. Tekmecev nikakor ne smemo podcenjevati. Lahko rečem, da znajo igrati rokomet. V napadu so hitri in neugodni tekmeci, njihova obrambna igra pa je precej agresivna, ob tem dobro zapirajo prostor. S kolektivno igro moramo dokazati, da Slovenci nismo pozabili, kako se igra rokomet. Proti Italiji pričakujem dve zmagi!" (bb)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta