Ormožani trdijo, da so bili večkrat opeharjeni, zaradi razveljavljenega gola bodo šli tudi na sodišče

Gordana Possnig Gordana Possnig
13.02.2020 20:48

Martin Hebar odstopil z mesta predsednika RK Jeruzalem Ormož, ker meni, da so jih v več primerih očitno ogoljufali, gluhi za pritožbe pa so bili tudi organi RZS.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Martin Hebar je prepričan, da Ormožani niso enakopravno obravnavani.
Saso Bizjak

Vroče je kljub zimi v teh dneh v Ormožu, kjer domuje Rokometni klub Jeruzalem Ormož, ki po slabem uvodu v sezono zaseda šesto mesto v državnem prvenstvu in se mu obeta uvrstitev v ligo za prvaka. Napoved, da bo odstopil z mesta predsednika kluba, ki ga je vodil zadnjih 13 let, je uresničil Martin Hebar. Za potezo se je odločil, ker ga je razburila odločitev Odbora za arbitražo Rokometne zveze Slovenije (RZS), ki je srečanje med Urbanscape Loko in Ormožem, ki je bilo v 17. krogu DP odigrano 21. decembra lani, registrirala z rezultatom 31:30 v korist Škofjeločanov, čeprav se je končalo z 31:31. Zapletati se je začelo kasneje, saj so domačini nekaj minut po uradno avtoriziranem zapisniku s strani delegata Igorja Pirca, ki smo ga pridobili v uredništvu, prišli do njega in mu rekli, da je rezultat nepravilen.

Ormožani grozijo s tožbo

Kaj se je dogajalo v dvorani Poden v Škofji Loki, je pojasnil Martin Hebar: "Zapisnikarska miza naj bi bila v 38. minuti, kot trdijo zdaj, storila napako in pri rezultatu 22:17 za domače našemu igralcu zapisala dva gola naenkrat. Tega ni opazil nihče v dvorani, na semaforju je bil naslednjih 24 minut napačen izid, ob koncu je bil rezultat 31:31. Domačini so na domnevno napako opozorili delegata tekme šele po avtorizaciji zapisnika, kar pa je v nasprotju s predpisi RZS." Loka se je na rezultat pritožila, po ogledu videoposnetka pa je komisar lige Aleš Jug ugotovil, da je prišlo do administrativne napake zapisnikarja, in tekmo registriral z 31:30 za gostitelje." Ormožani so se na odločitev in izgubo točke pritožili arbitražnemu odboru RZS. Pričakovali so ponovitev tekme, a niso uspeli. Zdaj bodo vložili zahtevo za varstvo zakonitosti na RZS. Če tudi z njo ne bodo uspeli, bodo vložili tožbo na upravno sodišče.

Direktor kluba Mladen Grabovac (levo) in zdaj že bivši predsednik Martin Hebar.
Sašo Bizjak

Spor s komisarjem ni bil le en

V tej sezoni je Hebar prišel v spor z Jugom tudi zaradi določitve datuma tekme z Branikom. "Mariborčani se z nami sploh niso pogovarjali, o datumu tekme (ta se je nato odigrala 30. oktobra lani ob slovesni otvoritvi dvorane na Hardeku) nas je obvestil komisar lige Aleš Jug. Ko smo mi pred leti želeli kdaj prestaviti tekmo z Mariborčani, nam ti niso nikoli ugodili. Ob tem pa je na tej tekmi, ki so jo Mariborčani dobili, njihov zdaj že nekdanji igralec Nikola Špelić dosegel gol, ko ni imel oblečenega dresa. Vsega tega delegatka, ki je Mariborčanka, ni opazila in gol je bil priznan," pojasnjuje Hebar.

Prestavitev tekme med Ormožani in Mariborčani je povzročila veliko jeze v Ormožu.
Sašo Bizjak

RZS: Splet nesrečnih okoliščin

Za komentar domnevno sporne decembrske tekme smo povprašali RZS in od predstavnika za odnose z javnostmi prejeli pisno odločitev komisarja lige, ki je v sklepu zapisal, da je šlo za splet nesrečnih okoliščin, ki so nastale zaradi malomarnosti gostitelja (Škofjeločanov), kjer stalnih težav z delom z elektronskim zapisnikom še niso odpravili. "Tudi na omenjeni tekmi so se težave pojavljale že od začetka tekme, prihajalo je do neusklajenosti podatkov v zapisniku s podatki 'tekme v živo'. Odgovornost za to pa nosita tudi oba predstavnika klubov, ki sta odgovorna za podatke pred tekmo in po njej," je med drugim zapisano v odločbi komisarja lige. Pritrdil mu je tudi arbitražni odbor, ki je prav tako menil, da je analiza tekme pokazala, da so igralcu Ormoža v 38. minuti v zapisniku pripisali gol, ki ga ta ni dosegel.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta