Gašper Marguč: Upam, da to stanje ne bo trajalo dolgo

Gordana Possnig Gordana Possnig
23.03.2020 00:19

Slovenski reprezentant, ki šesto sezono igra v Veszpremu, je kot vsi športniki zaradi koronavirusa na prisilnem dopustu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Veszprem

V teh dneh bi morale biti polne rokometne dvorane ne le v Sloveniji, ampak tudi širom Evrope, kjer igrajo naši številni legionarji. Tako je v Nemčiji, Avstriji, Španiji, Franciji, na Poljskem, Portugalskem, Madžarskem. A za razliko od preostalih Slovencev, ki v teh dneh širjenja koronavirusa iščejo pot za vrnitev domov, v klubih na zahtevo vodstev ostajajo vsi rokometaši. Prvenstva so sicer povsod prekinili, a še niso odpovedana oziroma zaključena. Tudi Evropska rokometna zveza (EHF) je vsa tekmovanja le prekinila do 12. aprila. In ker nihče ne ve, kdaj se bodo nadaljevala, če se sploh bodo, so morali igralci, tudi tujci, ostati v klubih. Vrhunski športniki so doma v karanteni in čakajo, kaj se bo zgodilo.
Koronavirus je najbolj prizadel nemški klub Rhein-Neckar Löwen, v katerem je okuženih vsaj šest igralcev in trener. "Na testiranju za okužbo smo bili prejšnji petek vsi igralci Veszprema. Vodstvo kluba se je za to odločilo, ker bi morali naslednji dan odpotovati v Novi Sad na četrtfinalno tekmo lige​ Seha. Na testiranju smo bili vsi negativni, a je bila tekma odpovedana. Vprašanje je tudi, kaj bo s finalnim turnirjem, ki bi se moral igrati sredi aprila v Zadru," je začel pogovor po telefonu Celjan Gašper Marguč, ki igra v Veszpremu že šesto sezono, ostal pa bo še vsaj dve.

Andrej Petelinsek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta