(FOTO) Rokometaši Gorenja državni prvaki: Za konec dvanajst golov pred Mariborčani

Bojan Bauman
29.05.2021 20:17
Že pred današnjo zadnjo tekmo sezone 2020/21 je bilo jasno, da je Gorenje letošnja senzacija v rokometni ligi. Sproščeno so šli do konca in na zandji tekmi premagali Maribor z 29:17
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rokometaši Gorenja so novi državni rokometni prvaki, četrtič v zgodovini. 
Igor Napast

Rokometaši Gorenja so bili pred tekmo zadnjega kroga državnega prvenstva v domači Rdeči dvorani dobre volje; nekaj jih je tekmovalo v zadevanju vratnic čez pol igrišča, drugi so se na klopi nastavljali fotografom, tretji so pred vrati tekmovali v zavrtinčenih žogah ..., še ena skupina si je rokometno žogo podajala kar z nogami. 

Mariborčani so danes prvakom nudili slab odpor. 
Igor Napast

Za Velenjčane je bil zadnji krog, v katerem so v domači Rdeči dvorani gostili mariborski Branik, le še formalnost. Naslova državnih prvakov, četrtega po vrsti v samostojni državi, jim nihče več ni mogel vzeti. Priborili so si ga sredi tedna v Novem mestu, ko so po hudem boju premagali Krko in si priigrali neulovljivo prednost pred Trimom in pred Celjani.

Pravo slavje je potekalo v njihovi dvorani, tokrat tudi pred navijači. Tisti, ki so zasedli sedeže v Rdeči dvorani, so vsi morali s seboj prinesti dokaz o nekužnosti. A to jim ni pokvarilo razpoloženja. V dvorani so svoje mesto zasedli Šaleški graščaki, zvesti navijači, zunaj je na zadnji sodnikov žvižg že čakala godba na pihala.

Igor Napast

Rokometaši obeh ekip so bili danes na igrišču sproščeni. Državni prvaki Velenjčani so narekovali ritem, razlika v uigranosti in kvaliteti obeh ekip se je hitro začela odražati na igrišču - domači so povedli s 6:3, 8:4, 10:5, 12:6. Na vsak gol gostov so domačini odgovorili z dvema. Končalo se je z zmago Gorenja z 29:17.

Prav velikega razočaranja med Mariborčani zaradi razmer, v katerih so se znašli, ni bilo. Že prej so osvojili deveto mesto. Kar je - potem ko so bili nekaj časa tudi v boju proti izpadu - solidna uvrstitev.

Igor Napast

Medtem so Velenjčani z lepimi potezami podžigali svoje podpornike na tribunah, ki so slavili že med tekmo. Na koncu so visoko zmagali in dvignili pokal za naslov državnih prvakov. "Naredili smo nekaj, kar je pred prvenstvom verjel le malokdo. Če bi nam ponudili tretje mesto, bi ga takrat verjetno zagrabili. Danes je drugače," je sezono na kratko podoživel trener Zoran Jovičić.

Mariborčani se po sezoni poslavljajo od nekaj igralcev, tudi od trenerja Siniše Markote. Uprava Mariborčanov se že ozira po novem trenerju in zagotavljajo, da je izbira velika. Tako bo branikovce v naslednji sezoni zelo verjetno znova vodil priznani slovenski rokometni trener.

Najbolj razočarani so nedvomno v celjskem taboru. V ponedeljek se bo sestal upravni odbor. Do takrat se uprava vzdržuje komentarjev sezone, ki so jo končali na tretjem mestu. S tem so skoraj zagotovo izgubili mesto v evropski ligi prvakov. Brez prvorazrednega evropskega tekmovanja bi lahko bilo ogroženo financiranje sponzorjev v letošnjih okvirjih. Ponedeljkova seja bo vroča; na njej bi se lahko člani, ki so povečini tudi sponzorji kluba, odločili za revizijo poslovanja.

Igor Napast

Ne samo v pisarnah, tudi na igrišču Celjani pričakujejo spremembe. Nekaj krogov nazaj je odšel trener Tomaž Ocvirk. A Luka Žvižej, ki ga je nadomestil, se ni posebej obnesel v vlogi dežurnega gasilca. Med kandidati za trenerja omenjajo selektorja reprezentance Ljubomirja Vranješa, tudi Sinišo Markoto in še koga. 

Rezultati zadnjega kroga rokometnega prvenstva: Gorenje Velenje - Maribor Branik 29:17 (13:8), Celje Pivovarna Laško - Ljubljana 25:23 (9:12), Koper - Butan Plin Izola 34:20 (19:9), Krka - LL Grosist Slovan 27:28 (13:14), Riko Ribnica - Slovenj Gradec 2011 26:23 (14:10), Jeruzalem Ormož - Urbanscape Loka 26:29 (11:12), Trimo Trebnje - Dobova 31:25 (14:14). Lestvica: 1. Gorenje Velenje 47, 2. Trimo Trebnje 45, 3. Celje Pivovarna Laško 44, 4. Jeruzalem Ormož 30, 5. Koper 29, 6. Riko Ribnica 25, 7. Slovenj Gradec 25, 8. Urbanscape Loka 24, 9. Maribor Branik 22, 10. Grosist Slovan 20, 11. Dobova 18, 12. Ljubljana 14, 13. Krka 11 14. Butan plini Izola 10. Izola in Krka sta izpadla iz prve lige. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta