Z zelenim kreditom ceneje do nakupa ali prenove vaše nepremičnine

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
16.03.2023 07:54

Nepremičnine so največji porabnik energije v Evropi, saj porabijo kar 40 % vse proizvedene energije in ustvarjajo kar 36 % vseh emisij toplogrednih plinov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Kljub velikim spremembam v zadnjem času, večina stavb v EU še ni energetsko učinkovitih in večji delež stavbnega fonda se zato še vedno ogreva na fosilna goriva. V energijsko najmanj učinkovitih stavbah so računi najvišji, zato je zboljšanje naših domov trezen odziv na naraščajoče cene energentov. Prenova zmanjšuje energetski odtis stavb in stroške energije za gospodinjstva, hkrati pa nas zaščiti pred nadaljnjim zviševanjem in nestanovitnostjo tržnih cen.

Zeleni stanovanjski krediti, ki se podeljujejo za postopno prenovo, izgradnjo ali nakup energijsko varčne nepremičnine, ponujajo orodje za lažje načrtovanje in cenejšo izvedbo projekta, obenem pa so možni prihranki tudi s pridobitvijo subvencije, ki jo za nakup ali gradnjo pasivne hiše lahko pridobite pri slovenskem javnem okoljskem skladu (Eko skladu).

Kaj so zeleni stanovanjski krediti?

Z najemom zelenega kredita lahko prehranite na tisoče evrov, namesto dražjega standardnega stanovanjskega kredita – za financiranje stroškov prenove vašega doma, je zeleni kredit bistveno cenejši od drugih posojil, ki jih ponujajo banke. Poleg prihrankov, ki jih boste ustvarili vsak mesec pri računih za energijo ob koncu investicije, vam banke zanj ponudijo tudi boljšo obrestno mero, kar je v časih vsesplošnega višanja obrestnih mer kot nalašč za vse tiste, ki bi radi prihranili nekaj denarja.

Prednosti zelenega kredita:

 • Vaši nepremičnini pomaga zmanjšati ogljični odtis in izboljša energetsko oceno.
 • Prejemniki so upravičeni do nižje obrestne mere.
 • Nepremičnina, ki izpolnjuje pogoje za zeleni kredit, ob koncu naložbe pridobi na vrednosti.
Arhiv naročnika

NLB Zeleni stanovanjski kredit omogoča bistveno nižje obrestne mere

Za vse, ki načrtujete energetsko prenovo ali nameravate graditi ali kupiti pasivno hišo ter tudi za energijsko prenovo hiš, so v NLB oblikovali poseben NLB Zeleni stanovanjski kredit, ki je ugodnejši od klasičnega stanovanjskega kredita.

Prenova ali gradnja pasivne hiše je praviloma dražja od navadne, zato so tudi potrebe po financiranju večje, česar se zavedajo tudi v NLB. Za gradnjo ali nakup pasivne hiše ter za nakup in montažo sončne elektrarne z baterijo ali brez nje, toplotne črpalke, polnilnice, IR-panelov ali plinskih kotlov so na voljo NLB Zeleni stanovanjski krediti, ki so ugodnejši in trajnostni.

Z NLB Zelenim stanovanjskim kreditom dobite:

 • nižjo obrestno mero kot pri redni ponudbi stanovanjskih kreditov,
 • nespremenljivo ali spremenljivo obrestno mero,
 • 100 EUR nižje stroške odobritve kredita,
 • dobo odplačevanja do 30 let,
 • olajšano oddajanje dokumentacije – poskrbite le za dokumente, ki jih morate tudi sicer predložiti pri najemu kredita.
Arhiv naročnika

NLB Zeleni partnerski kredit za zneske do 20.000 EUR

Pomemben del poslanstva NLB je ustvarjanje boljšega življenja in boljše prihodnosti za celotno regijo in njeno gospodarstvo. Zato je NLB stopila na pot intenzivnega vključevanja trajnosti v svoje bančno poslovanje tudi v sodelovanju s partnerjem Plan-Net solar d.o.o.

Zeleni partnerski kredit omogoča:

 • nižjo obrestno mera kot pri redni ponudbi osebnih kreditov.
 • ničelne stroške odobritve kredita,
 • višino kredita v višini zneska investicije, a največ do 20.000 EUR,
 • odplačilno dobo do 83 mesecev.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?