Vse je res, vse je fejk

Vsi zvezde, vsi junaki ali Gorskemu zdravniku na rob
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vsi smo zvezde v predstavi zadetih. (We are all stars in the dope show.)
M. Manson

Če mi bo dano, bom čez kako leto star 40. Moj črni zvešček dogodivščin ni tako debel, da bi urejen in lektoriran postal knjižna urbana pripoved za branje na plaži, a vseeno sem nekoliko bolj doživeto občutil eno malo revolucijo v medijskem lavorju.

Feeling proud: V času dveh domačih televizij, ki sta po vsej državi oddajali po zraku, sem imel vsak delovnik, skoraj tri leta, z oglasi vred, svojo bruto televizijsko uro. Kolikor vem, sem še vedno najmlajši voditelj Polnočnega kluba, imel sem Dobro uro poimenovano po sebi, danes, ko je televizija drugačna, na dober dan vodim kviz, sicer oddaja in vsi štirje v 2 na 2 vodijo mene. Veliko sem povedal na radiu, najraje na javnem, kjer ušesa poslušalcev zavračajo balast in "bufonpurbufonizem".

Z oddajami te poistovetijo. Četudi ti za trače dol maha, si z zakulisji na tekočem. Četudi ti je vseeno, kdo s kom spi, postanejo najbolj hvalisavi oprezni. A to ni najhuje. Ubijata te razlika in napake. Razlika med tistim, kot si hotel, da bi šlo, in tistim, kar označiš kot slednje. Vsak, ki te prepozna, se (ti) zdi, da vidi predvsem te, a se najpogosteje izkaže, da ni tako.

Feeling courious: Zadnja leta je drugače. Ne le mnenja, kar sebe! pogosto delim na spletu. Vi z mano, jaz z vami in še z 1,86 milijarde uporabniki facebooka. Skoraj ne mine dan, da ne bi dobili nove družbene/družabne platforme, in čeprav so vse pogosto obsojene na izklop, občasno kakšni uspe, da je Warholovih 15 zvezdniških minut še bolj tukaj in zdaj.

Feeling energzied: Saj veste, vas ne bo noben j..o! Adijo, uredniki, adijo, pravila, tu smo in lahko govorimo, pa četudi nimamo kaj povedati. Lahko pišemo, pojemo, snemamo in predvajamo, četudi nimamo posluha. Lahko smo alter, čeprav smo v resnici le mimo. Lahko smo kuharji, lahko smo, če hočete, tudi zdravniki. Jasno, Morski, ker je Gorski že zaseden. Svobodni smo, lahko smo kdorkoli, lahko smo tudi zvezde.

V bistvu ste potem postali še producenti, režiserji in uredniki. Vse v enem! (Iz)stopite iz povprečja, bodite drugačni, bodite vi vi … če bo všečkov dovolj, potem boste zasloveli, imeli boste sedeže ob pistah modnih revij supermarketov, prvi se boste fotografirali v novih cotah in postali boste Nekdo.
Res, svet čaka le še vas, manjka vam usodni korak! Le še en post! Za nasmešek dobite 100 všečkov, za sliko s kuro 150, s frocom 1500! Svet je hiter, nikogar ne čaka, predsodke zamenjajte za preboj, slika z j…i? 2000 lajkov! Končno! Vsi so fejk, a resnično prijajo. Bravo!

Zdaj veste, kako izumljajo zvezde! Ustvarijo poželenje, skrbno nastavijo vabo, stehtajo ulov, razprejo nove mreže in ja, pozor, žalostno, a resnično, zamenjajo tudi staro vabo s svežo. Dober posel. Brez skrbi, ne za vas! Feeling acomplished!

Feeling ma kar nekaj: In potem nas lepega obišče Gorski zdravnik. Resnični fejk zdravnik. Sproži evforijo in požene kri po žilah tudi kakšnemu ostarelemu playboyu, s 30 let starim MB, tip 123. Ata, s starim, a resnično odplačanim, ima prednost pred fejk novimi, na resnični leasing. Vsi vemo, da je vse fejk, a še vedno tisoče ljudi čaka na avtogram in pristno sliko, da si prišteje še kakšen zvezdni lajk, ki so ga pomagali ujeti še večji producenti, režiserji in uredniki.
Seveda z vsem skupaj ni nič narobe, nasprotno. Veselje in židana volja nad vsem! Morda je le malce nenavadno, ko po delanju zvezde iz sebe kljub temu deremo Gorskemu v objem. A, če se navežem na refren iz naslova, kot je edini problem drog ta, da je omama lepa, lahko zaključim, da je enako z resničnostjo, za nekatere je žal lepa le, ko je fejk.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta