(VIDEO) Zala in Gašper: Hvala, da sva se zaradi vas počutila udobno na tem ogromnem odru

Tel Aviv dočakal vrhunec svoje evrovizijske pravljice. Tisti, ki stavijo, Sloveniji prav zares niso naklonjeni, a vse ostaja odprto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kdo bo šel po stopinjah Zale Kralj in Gašperja Šantla?
Reuters
Amir Cohen

{facebookpost}https://www.facebook.com/zalagasper/posts/2101798570118205:0{/facebookpost}
To sta takoj po odhodu z odra na finalu Pesmi Evrovizije nocoj na facebooku objavila slovenska predstavnika, Mariborčana Zala Kralj in Gašper Šantl"Ko so tvoje misli polne, lahko poslušaš, kako mi bije srce," so besede, s katerimi se začne skladba Sebi. In Evropa nocoj posluša. Ne le deseto po vrsti, takrat je v telavivski dvorani Expo zazvenela slovenščina, ampak vseh šestindvajset skladb finala Evrovizije 2019. Kmalu pade odločitev o tem, kam se bleščičasta evrovizijska karavana seli naslednje leto. Morda niti ne zelo daleč. Marsikoga so poznavalci v zadnjih dneh uvrstili med favorite, tudi Italijo, a trenutno so stavnice najbolj naklonjene Avstraliji, ki je pripravila izjemen šov, med katerim se zdi, da pevka Kate Miller - Heidke na odru lebdi.Če bi zmagala, bi izbor naslednje leto najbrž v imenu Avstralije gostila Nemčija. Cel čas nekje pri vrhu kotira tudi nizozemski pevec Duncan Laurence, pa tudi švedski predstavnik John Lundvik. Pravo malo katastrofo je po svojem polfinalnem nastopu doživel ruski predstavnik Sergej Lazarev, ki je s samega vrha na stavnicah zdrsnil na osmo mesto, kljub izjemnemu šovu. Skladba se mnogim zdi preprosto šibka.
Slovenska predstavnika Zala Kralj in Gašper Šantl, ki sta se uspela uvrstiti v finale v torek, svoj finalni nastop pričakujeta mirno, zbrano in malce utrujeno. Svojo skladbo Sebi sta v zadnjih dneh v Tel Avivu izvedla neštetokrat. V finalnem večeru nastopa 26 držav, poleg Izraela kot letošnjega gostitelja ter "velikih pet" - Italije, Francije, Španije, Nemčije in Velike Britanije - še 20 iz obeh predizborov.
To v Slovenijo pred finalom sporočata Zala in Gašper...
{embed_youtube}https://youtu.be/kSFmFcd55go{/embed_youtube}
V torek so se v finale uvrstili predstavniki Grčije, Belorusije, Srbije, Cipra, Estonije, Češke, Avstralije, Islandije in San Marina ter tudi Slovenije. V četrtek so gledalci in žirije izbrali Severno Makedonijo, Nizozemsko, Albanijo, Švedsko, Rusijo, Azerbajdžan, Dansko, Norveško, Švico in Malto. Točen vrstni red so organizatorji določili po četrtkovem predizboru. Finalni večer odpre predstavnica Malte, sklene pa predstavnik Španije.

Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta