(VIDEO) V nekaj urah nov božični zborček zbral več deset tisoč ogledov

D.Ži
15.12.2017 09:29

Bel božič v treh jezik in enem narečju. Slovenski glasbeniki sprožili pravo praznično evforijo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Slovenci imamo radi, ko se naši glasbeniki povežejo in v prazničnih dneh predelajo kakšno zimzeleno praznično. Nepozabna ostajata Silvestrski poljub in Na božično noč, kjer so skupaj stopili skoraj vsi, ki so takrat na slovenski sceni kaj veljali in še veljajo.

Leto 2017 je pri koncu in tukaj je nov slovenski božični zbor. No, zborček. Za praznike so se povezali Maraaya, Bql, Nika Zorjan, Manca Špik, Luka Basi, Klara Jazbec in Ula Loža. En tak Raayev božič torej. Posneli so pesem in spot za večno decembrsko uspešnico White Christmas, oziroma, po njihovem, White Xmas – Bel božič.

Spot je v hipu preplavil družbena omrežja in včeraj v roku dveh ur presegel 5.000 ogledov in 2.000 všečkov na youtubu, nekaj ur kasneje se številka vrti že okoli 30.000.
{embed_youtube}https://youtu.be/0y04DzzenkY{/embed_youtube}
Izvirna skladba White Christmas je  najbolj prodajan singel vseh časov. Med drugim je tudi največkrat posneta božična pesem, z več kot 500 verzijami. Leta 1941 jo je prvič izvedel Bing Crosby, za njim pa med drugim Frank Sinatra, Elvis Presley, Ella Fitzgerald, Barbara Streisand, Michael Buble in mnogi drugi.

Posebnost skladbe je, da ima zgolj osem verzov. Naši glasbeniki so ji dodali svoj podpis in jo slišimo v treh jezikih in enem narečju. “Upamo, da ob ogledu pozabimo na skrbi, ki jih je na svetu preveč. Slovenščina, angleščina, hrvaščina in prekmurščina se v tej skladbi in videospotu super razumejo, zakaj se ne bi še ostali? Ne glede na barvo kože, jezik, narodnost, moramo biti srečni, veseli, strpni in zadovoljni. V času praznikov, pa sploh,” pravita Rok in Anej, Bql.  “Združila sva najino najožjo glasbeno ekipo, najine izvajalce, tiste, s katerimi največ ustvarjava in, ki jih imava za svojo ožjo glasbeno družino. Tudi sama sva nora na božično glasbo in, združeno v en spot, da v decembru posladkamo poslušalce," pravita Raay in Marjetka, Raay. Prekmurka Nika Zorjan je vzhičena: "Takšne verzije pesmi White Xmas še ni bilo. To smo mi! ️ Prijatelji in zagotovo najbolj povezana glasbena ekipa pri nas!  S to pesmijo vam pošiljamo pozitivno energijo in hvala, ker ste tü."

Osebni Arhiv
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta