(VIDEO) Srce parajoče: To so zadnje tri besede, ki jih je občinstvu povedal Freddie Mercury

A.L.
20.02.2020 15:33

Podelitev nagrad brit, na kateri je Mercury zadnjič nagovoril množico, je bila pravzaprav prva priložnost, ko so oboževalci lahko videli, kako resno je zdravstveno stanje glasbenika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Trideset let mineva od zadnjega nastopa Freddieja Mercuryja, ko je občinstvo navdušil na podelitvi nagrad brit. Njegova podoba je takrat šokirala vse, srce parajoče pa so bile tudi njegove zadnje besede. Na podelitvi nagrad brit leta 1990 je skupina prejela tudi nagrado, govor je v imenu celotne skupine opravil kitarist Brian May. "V imenu skupine bi se rad zahvalil vsem v panogi in seveda najpomembneje - tistim zunaj panoge, ki so bili z nami vsa ta leta," je dejal med drugim in dodal, da so člani skupine vsem hvaležni za obilo svobode, ki so jo imeli pri svojem ustvarjanju.
{embed_youtube}https://youtu.be/OvKxiK1vxIQ{/embed_youtube}
Po končanem govoru je zasedba zapustila oder, Freddie pa je še zadnjič nagovoril svoje oboževalce, ki so že lahko ugibali, kaj se bo zgodilo v prihodnjih mesecih. Zdravje enega najbolj znanih glasbenikov vseh časov je takrat hitro začelo pešati, umrl je 24. novembra 1991. "Hvala ... Lahko noč," je Mecury takrat dejal zbrani množici in zapustil oder.
Kljub vse slabšemu zdravstvenemu stanju je skupina še naprej ustvarjala novo glasbo, a le za kratek čas. Bolezen je napredovala in glasbeniku onemogočala normalno življenje. Dneve je vse pogosteje preživljal doma, obkrožen s prijatelji, ki so zanj skrbeli vse do njegove smrti.
{embed_youtube}https://youtu.be/_d6j8VnLPt8{/embed_youtube}
Tuji mediji poročajo, da je bila podelitev nagrad brit, na katerih je Mercury zadnjič nagovoril množico, pravzaprav prva priložnost, ko so oboževalci lahko videli, kako resno je zdravstveno stanje glasbenika. Videti je bil precej shujšan, potrt, mnogi pravijo, da si ni bil več podoben. 
{embed_youtube}https://youtu.be/TkFHYODzRTs{/embed_youtube}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta