(VIDEO) Skupina Leonart v Trstu in Mariboru posnela videospot, sporočajo, da je za pot na vrh sveta potreben odklop

M.D.
28.11.2019 12:50

Pred mesecem je v Jazz klubu Satchmo mariborska zasedba Leonart praznovala 5 let delovanja, zdaj so izdali nov singl in posneli videospot za skladbo Vrh sveta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Trst, videospot Leonart. 
Leonart

Kot vselej so se potrudili, da javnosti predstavijo edinstven izdelek. Tak je tudi videospot za nov singl Vrh sveta, ki so ga premierno predvajali v ponedeljek. 
{embed_youtube}https://youtu.be/gbKCouZEqpQ{/embed_youtube}
Leonart ni samo glasba, je zgodba umetnikov, ki raste, diha in se nadgrajuje, pravijo člani zasedbe. Tudi tokrat so Mariborčani ostali zvesti temu vodilu in k sodelovanju povabili novega krativca, Tomaža Praunseisa iz Jaganath produkcije, ki glasbo in njeno video podobo dojema kot "prepletanje preprostih trenutkov, ko čas ustavimo in pridemo vsak na svoj vrh sveta". Tako je predstavil tudi videospot Vrh sveta, pod katerega se je podpisal kot video producent. 
Za avdio produkcijo sta poskrbela Martin Bezjak (Epix Production) in Martin Flisar. Avtor glasbe in besedila je član zasedbe Andrej Knehtl, aranžma je delo vseh članov skupine Leonart - Andreja Knehtla, Sebastijana Lukovnjaka, Marka Brvarja, Martina Počkarja, Tineta Brgleza ter producenta Martina Bezjaka. Člani zasedbe ostajajo zvesti glasbenemu producentu Bezjaku, ki jih na njihov vrh sveta spremlja že vseh pet let. Ta pravi, da so tokrat ubrali drugačno pot: “Klasičnim rock kitaram v veliki meri pomagajo analogni sintetizatorji zvoka.
Videospot so snemali v Trstu in Mariboru, takoj po snemanju pa je Praunseisa za Facebook stran skupine dejal: "Malo prej še v Trstu, zdaj že v Satchmu. Pubeci so se izkazali, mogoče so malo tečnarili, da se je vse skupaj vleklo, ampak upam, da jih bo stvar navdušila."
{facebookpost}https://www.facebook.com/leonartband/videos/606235269916143/{/facebookpost}
"V svetu, ki ga poganja divji ritem, moramo najti svoj trenutek. Vsak od nas potrebuje odklop od skrbi in razuma, da pridemo na vrh sveta," je sporočilo skladbe Vrh sveta, ki je bila sicer premierno predstavljena na koncertu konec oktobra ob praznovanju petletnice delovanja skupine v Jazz klubu Satchmo, kjer se je zgodba Leonarta tudi začela. Novo zgoščenko Leonart napoveduje za pomlad.
{embed_youtube}https://youtu.be/PDkKjqXp1A8{/embed_youtube}
 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta