(VIDEO) Rimac predal prvo nevero nekdanjemu prvaku Formule 1

Gr.G., STA
12.08.2022 08:54
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rimac

Skupina Rimac je te dni predala svoj prvi električni hiperavtomobil nevera. Nevero s serijsko številko #001 je dobil nekdanji prvak Formule 1 Nico Rosberg, potuje pa v Monako, je na družbenem omrežju Facebook razkril soustanovitelj in izvršni direktor skupine Rimac Mate Rimac. Nevera s številko #000 ostaja v lasti podjetja Bugatti Rimac.

Rosberg je posnetek s prve vožnje z nevero v Zagrebu, ki se ji je pridružil tudi Mate Rimac, objavil na svojem kanalu na družbenem omrežju YouTube. Prvi prodani primerek pod imenom Stellar je črne barve.

V podjetju Rimac so svoj paradni električni hiperavtomobil razvijali in testirali pet let. V tem času so izdelali 18 prototipov in opravili 45 testov trčenj. Za sestavljanje posameznega avtomobila potrebujejo pet tednov, dele avtomobila pa izdelujejo več mesecev. Skupina Rimac namerava proizvesti 50 primerkov nevere letno.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 0,78 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta