Bo Hyundai prekinil sodelovanje z Rimcem?

Janez Kovačič Janez Kovačič
12.05.2022 04:00

Vse kaže, da se končuje sodelovanje hrvaškega podjetja Rimac Automobili in južnokorejskega koncerna Hyundai, ki je tudi lastnik Kie.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mate Rimac
Tovarna

Korejski avtomobilski velikan naj bi se umaknil iz lastniške strukture hrvaškega podjetja Rimac Automobili, potem ko je Porsche povečal lastniški delež v podjetju na 24 odstotkov.

Korejski koncern Hyundai, ki ima pod seboj tudi tovarno Kia, je do leta 2019 v hrvaško podjetje vložili 80 milijonov evrov, partnerji pa so začeli skupno razvijati električno gnana športna modela. Ali se bo Hyundai zaradi večanja vpliva Porscheja res umaknil iz lastniške strukture hrvaškega podjetja, za zdaj ni povsem jasno, je pa lastnik Mate Rimac to zanikal.

Sicer pa je znano, da se je podjetju Rimac Automobili priključil tudi sloviti Bugatti, nastalo je skupno podjetje, v katerem ima družba Rimac Automobili večinski delež, Mate Rimac pa je tudi njegov vodilni. (ak)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta