(VIDEO) Pomorščaka iz Zadra sredi Tihega oceana rešila nasedla ribiča: "Mislila sva, da sva zelo blizu smrti"

Va
20.11.2023 11:27

Ko ju je ladja s Hrvatoma na krovu našla, sta bila nesrečnika s Kiribatija na svojem ribiškem čolnu ujeta že 30 dni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Tunolovca Mario Radulić in Marko Birkić iz Zadra sta na odprtem morju rešila dva brodolomca s Kiribatija. Ko sta ju našla, sta bila nesrečnika na svojem ribiškem čolnu sredi Tihega oceana ujeta že 30 dni, izčrpana, dehidrirana, ožgana od sonca, lačna. Pri življenju sta se ohranjala tako, da sta pila deževnico in jedla surovo ribo. Sredi morja sta obtičala, potem ko se jima je čoln pokvaril, tok pa ju je odnesel 500 kilometov od njunega otoka.   

  

Kapitan Radulić je za HRT povedal, da so z njihove ladje, ki ima 21 članov posadke, opazili nekaj zelo oddaljenega sredi morja in obrnili. "Bili smo ob pravem času na pravem mestu," je opisal Hrvat, "ker so možnosti za preživetje v tako slabem vremenu na Pacifiku enake ničli."          

Nesrečnika sta sicer četrti dan od okvare opazila neko plovilo, a njun čoln je bil prenizek, da bi ga ujel radar. "Mislila sva, da sva zelo blizu smrti," je priznal eden od rešenih ribičev.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta