(VIDEO) Evrovizijski zbor 2019: Slovenijo bo zastopala Jazzva

STA, GR.G.
01.02.2019 11:41
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jazzva
Youtube/val 202

Na povabilo RTV Slovenija bo državo na letošnjem tekmovanju Evrovizijski zbor (Eurovision Choir 2019) zastopala vokalna skupina Jazzva. Tekmovanje bo 3. avgusta v Göteborgu na Švedskem, nastopilo bo deset ljubiteljskih zborov. Prek televizijskih zaslonov ga bodo lahko spremljali gledalci po vsem svetu. Poleg slovenske bodo na tekmovanju sodelovale medijske hiše iz Belgije, Francije, Nemčije, Latvije, Norveške, Škotske, Švedske, Švice in Walesa, piše na uradni spletni strani. Slovenska predstavnica namerava na njem izvesti priredbe slovenskih ljudskih pesmi, točne naslove še izbirajo.
{embed_youtube}https://youtu.be/fZYo7JvTKWY{/embed_youtube}
Jazzva je v svet vokalne glasbe vstopila pred več kot desetletjem. Njen repertoar sestavljajo pesmi iz najrazličnejših žanrov - od popa, rocka in jazza do ljudskih pesmi. Pevcem pri tem pomagajo aranžerji. Poleg nastopanja v Ljubljani vsako jesen organizirajo tudi Popjazziado, enega najbolj prepoznavnih festivalov vokalnih skupin v Sloveniji. Zveza kulturnih društev Ljubljana je skupini podelila zlato priznanje za uspehe, ki jih dosega v zabavni vokalni glasbi in za organizacijo Popjazziade, ki spodbuja razvoj a cappella glasbe v ljubljanski regiji in širše v Sloveniji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta