(VIDEO) Bql bosta Slovenijo vendarle zastopala na Evroviziji!

Denis Živčec Denis Živčec
17.07.2017 09:12

Skladba Heart of Gold velja za favoritko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Vzhičena sta Rok in Anej, Bql, zadnjih nekaj ur, kar sta izvedela, da bosta, po tem, ko jima je zmaga na Emi pred nosom ušla, svojo državo vendarle zastopala pred evropskim občinstvom. Postala sta namreč letošnja slovenske predstavnika na tekmovanju Eurovision Second Chance Contest. Gre za izbor, ki ga organizira mednarodna zveza klubov OGAE. Gre za mrežo uradnih klubov evrovizijskih oboževalcev. Pravila so enaka kot na veliki Evroviziji. Klub iz vsake države izbere predstavnika, nato poteka mednarodno glasovanje. Običajno klubi izberejo skladbe, ki so se na nacionalnih predizborih uvrstile na drugo mesto.

{embed_youtube}https://youtu.be/0iwPcKGqnoA{/embed_youtube}

Slovenijo na izboru zastopa skladba Heart of Gold in, sodeč po komentarjih na spletu, velja za eno od favoritk. Sodeluje 22 držav, zmagovalec bo znan v začetku septembra.

Izbor klubi OGAE pripravljajo že od leta 1987. Oboževalci se zberejo v državi, ki zmagala minulo leto in si skupaj ogledajo posnetke skladb. Slovenija je na izboru prvič sodelovala leta 1993 in leta 2006 v Stockholmu celo zmagala. Mednarodno evrovizijsko skupnost je takrat navdušila Saša Lendero s skladbo Mandoline. Izbor je leto kasneje potekal v Ljubljani, v organizaciji kluba OGAE Slovenija. Se v 2018 tja vrača?

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta