Večerova raziskava: Ni kriva Ljubljana, pomaga pa tudi ne

Barbara Bradač Barbara Bradač
25.04.2017 18:50
Kaj nam pripovedujejo rezultati Večerove javnomnenjske raziskave, po katerih Mariborčani hrepenijo po delu, delovnih mestih in gospodarskem razvoju.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Boris Krabonja
"Država si zatiska oči pred samskimi upokojenci, ki s pokojnino 500 evrov težko preživijo, in starši samohranilci, ki morajo celo otroški dodatek in morebitne alimentacije porabiti za osnovne stroške, ne pa za otroke,"
"Predvsem moramo odkrito povedati, da mesto in regija nimata vizije razvoja, da sicer poudarjamo turizem in hkrati privabljamo tudi investicije, ki ga s svojo proizvodnjo onemogočajo. Lahko se tudi vprašamo, kaj sploh so gospodarski fokusi. Jih sploh imamo?"
Aleksandra Podgornik

Tačas se nič ne gradi

Bogdan Božac
"Premalo denarja je namenjenega investicijam. Te generirajo rast podjetij, večjo zaposlenost, boljše delovne pogoje in z novimi pridobitvami dvigujejo razpoloženje prebivalcev,"
"To je zato, ker ljudje niso vpeti v turizem. Turisti pa veliko uporabljajo javni prevoz in taksije. Bolj lahko zaživijo kafiči in restavracije, več zunanjega denarja se obrne v mestu. Zato bi moral biti turizem ena od glavnih razvojnih nalog,"
Marko Kremžar

Kdo ti bo dal, če imaš nesposobno lokalno vodstvo

Peter Simonič
"Če imaš otroka, ki ima v šoli slabe ocene, a mu boš rekel, da si je sam kriv, ker se ni učil, ali se boš usedel z njim in mu pomagal narediti nalogo? To je povsem neoliberalna logika, sam si kriv, sam si pomagaj. Zato pa imamo ljudi, ki prosjačijo,"
"Je pa tudi vprašanje, kdo ti bo dal, če imaš nesposobno lokalno vodstvo,"
"Takrat se mi je zdelo pametno, da podprem Andreja Fištravca, a je absolutno stopil v prevelike čevlje. Enkrat v življenju sem nekoga podprl in očitno mi bo žal, da sem to storil."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta