V Dubrovniku ostro nad lokale, ki predvajajo preglasno glasbo

M.R.
24.05.2023 09:25
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dubrovnik
Profimedia

Poleg tega je bila lokalu izrečena tudi denarna kazen v višini 1327 evrov za pravno osebo ter 265 evrov za odgovorno osebo. V primeru, da bo lokal kršitev ponovil, pa mu bodo lokalne oblasti dovoljenje za uporabo javnih površin odvzele za 30 dni, po tretji kršitvi pa lahko pride do trajnega odvzema dovoljenja. 

V soboto je bil namreč na delu pooblaščeni merilec ravni hrupa, ki je nadzor opravil v petih lokalih. V enem je ugotovil, da je bila glasba preglasna. Izmeril je, da je moč hrupa pred tem lokalom znašala 73 decibelov, dovoljeno pa je predvajanje glasbe z močjo do 55 decibelov, so pojasnile mestne oblasti. 

Pred kratkim so se v Dubrovniku na zboru prebivalcev zgodovinskega središča mesta dogovorili, da bodo poostreno nadzirali raven hrupa pred lokali, poleg tega pa še, da bo v središču mesta prepovedano izvajati koncerte z električnimi ojačevalci. Možno pa bo igranje z akustičnimi inštrumenti. 

Mestne oblasti so še napovedale, da bo treba z zidov pred lokali odstraniti vse zvočnike, hkrati pa bo prepovedano postavljati nove.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta