Umrl bobnar skupine Psihomodo Pop

M.R.
11.12.2017 21:35

Iz sveta znanih v našem bližnjem okolju prihaja še ena slaba novica. Danes je namreč v 54. letu starosti umrl Tigran Kalebota, bobnar hrvaškega benda Psihomodo Pop.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tigran Kalebota v Mariboru leta 2001.
Sašo Bizjak

Tigran je pred desetimi dnevi praznoval svoj 53. rojstni dan, danes popoldne pa je nenadoma umrl. Poleg Davorja Gopca, Smiljana Paradiša - Šparke, je bil Tigran, znan tudi pod vzdevkom Tigi, eden izmed ustanoviteljev te na Balkanu legendarne glasbene skupine. 
{facebookpost}​https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1574663795944447&id=224021617675345{/facebookpost}
Nastali so na temeljih skupine Neron, katere člana sta bila že prej prav Tigran in Šparka. Skupini se je priključil še Gobac, pri čemer so zamenjali tudi ime. "Vsi dragi, nenadoma nas je zapustil naš bobnar in veli prijatelj Tigran Kalebota. Smo v prevelikem šoku. Prosimo vas za razumevanje, dokler ne pridemo k sebi. Prihomodo Pop," piše na njihovem uradnem Facebook profilu.
Prvi album z naslovom "Godina zmaja" (Zmajevo leto) je skupina izdala šele leta 1988, že naslednje leto je sledil drugi album Live in Amsterdam. 
Skupina bi morala 21. decembra, torej prihodnji četrtek, nastopiti tudi na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta