U2: Pesmi (pre)izkušenj

Jaša Lorenčič
08.12.2017 10:16

U2 na Songs of Experience zveni točno tako, kot želite, da zveni.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Epa

U2 je izdal nov, 14. album, najbrž, pa ne le najbrž, najboljšega v zadnjem, mimobežnem, (pre)glasnem desetletju. In? Pa kaj. Pa kaj? Hm. Ni tako majhna, mimobežna novica, v času, ko Ed Sheeran z enim albumom "singlovsko" povozi celotno konkurenco, da je U2 končno uspelo posneti album, kakršnega bi si tisti, ki radi slišite njihove najboljše komade, verjetno tudi želeli, da ga posnamejo. In to vsekakor je novica. Ni pa tako velika novica. Ne več.
Morda namreč za koga drugega, v času lažnih novic pa toliko bolj, drži, da slabe novice ne obstajajo. Toda za Bona so bili rajski dokumenti res slaba novica. Res, res slaba novica. Najprej je moral - potem ko so varnostniki na festivalu Glastonburyju trčili z aktivisti, ki so dvignili napis "U pay taxes 2?" (Vi tudi plačujete davke?) - pred dvema letoma pojasnjevati, zakaj U2 ne plačuje več vseh davkov na Irskem, temveč na Nizozemskem. Pa saj ni edini Irec, ki ima težave z davki. Saj jih ima zdaj cela država, prav nerodno ji je, ker mora zdaj po naročilu Evropske komisije Applu začeti pobirati za 13 milijard (!) evrov davkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta