Tomaž Kovšca pred EP v rokometu: Povečali smo apetite

Saša Britovšek Saša Britovšek
11.01.2018 07:01
V petek,12. januarja, se na Hrvaškem začne evropsko prvenstvo v rokometu. Seveda tudi s slovensko reprezentanco, ki bo tja prišla z bronom, osvojenim na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji. O njeni pripravljenosti, napovedih, konkurenci in še čem smo se pogovarjali s televizijskim komentatorjem TV Slovenija Tomažem Kovšco, enim od treh komentatorjev prvenstva na Hrvaškem.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Poleg Tomaža Kovšce bosta tekme komentorala Ivo Milovanovič in Gregor Peternel.
Žiga Culiberg/TVS
Koliko imate kot TV-komentator stika z reprezentanco in selektorjem? Kako so po vašem mnenju fantje pripravljeni na prvenstvo?
Kako se letošnja reprezentanca po kvaliteti razlikuje od lanske zmagoslavne ekipe?
Selektor pravi, da so za dober rezultat na EP nujne novosti v igri, da bo treba igrati drugače kot na svetovnem prvenstvu v Franciji. Kako to komentirate?
Tretje mesto na SP pred točno enim letom je odlična popotnica. Je to prednost za igralce, njihovo energijo, motivacijo ali obremenitev? V Evropi namreč skoraj ni slabe rokometne reprezentance.
Kako ocenjujete druge reprezentance v naši skupini?
Bližina tekem, tako rekoč takoj čez mejo, bo našim fantom verjetno prinesla številno podporo na tribunah. Nekaj tudi zaradi jesenskega uspeha košarkarjev. Bi slovenske reprezentante ta energija ponesla k še boljši igri?
Srečali smo vas z reprezentantom Gašperjem Margučem. Kakšne kvalitete ima Celjan kot igralec, kakšna je po vaši oceni njegova pripravljenost v tem trenutku in kako napreduje njegova kariera na Madžarskem?
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta