Tesla s tekilo za 250 dolarjev

Janez Kovačič Janez Kovačič
23.11.2020 05:00

Ameriška znamka ekscentričnega vizionarja Elona Muska, ki je sicer bolj znana po pionirski tehnologiji avtomobilskega električnega pogona, je na trg poslala omejeno serijo žgane pijače z imenom Tesla Tequila.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tesla

Za avtomobilsko znamko precej neobičajen produkt so kupci v Teslini spletni trgovini razgrabili v nekaj urah, kar je glede na njeno precej visoko ceno (250 ameriških dolarjev) velik podvig.

Omejeno serijo tekile, zapakirano v elegantno steklenico v obliki strele, je Elon Musk najavil pred dvema letoma, in sicer kar preko svojega twitter računa. Ker je vest o »Teslaquili« čivknil za prvi april, so mnogi menili, da je potegavščina, a njegovi kasnejši napori, da bi odkupil ime in ga zaščitil kot blagovno znamko, so nakazovali, da se pionir električnega pogona le ni šalil. Poimenovanju so zaradi njegove zaščite nasprotovali v mehiškem odboru proizvajalcev tekile, medtem ko imenu Tesla Tequila niso nasprotovali.

Znamenito žgano pijačo so za ameriško znamko zvarili v destilarni NosotrosTequila, ki je ena od znamk mehiškega koncerna žganih pijač Destiladora del Valle de Tequila.

Medtem je Elon Musk tudi sporočil, da je "verjetno zbolel za neko vrsto covida-19". 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta