StellarBeat Rogoza: v zvezdnih ritmih

Miha Dajčman
25.06.2017 18:51

Kakih šest tisoč ljudi v dveh dneh festivala elektronske glasbe

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Okolica akumulacijskega jezera v Rogozi je bila minuli vikend prizorišče festivala elektronske glasbe StellarBeat. Dogodki podobnih razsežnosti se v Sloveniji večinoma odvijajo v Tolminu, avanture željni ljubitelji se zato redno odpravljajo na festivale v sosednje države. Obiskovalci StellarBeata so si bili enotni, da takšnih dogodkov pri nas primanjkuje. Po besedah organizatorjev je kar tretjina obiskovalcev na prizorišču tudi kampirala, tem je v petek nekaj preglavic povzročal močan veter, a se je do večera vreme umirilo.
Tako petkov kot sobotni večer sta na glavnem odru postregla z nekaj znanimi ustvarjalci iz sveta elektronske glasbe. Predstavili so se tudi številni domači, ki možnosti nastopanja na tako velikih odrih sicer ne dobijo. V soboto ob 5. uri zjutraj, ko je glasba na glavnem odru utihnila, je zaživela plaža ob jezeru. Najbolj vztrajni so tam nadaljevali zabavo, tisti, ki so kljub glasni glasbi zaspali, pa so se na prizorišče vrnili v opoldanskih urah. "Res škoda, da se ne moremo zmočiti v jezeru," so se ponavljali obiskovalci. Tudi organizatorji si prizadevajo, da bi do prihodnje izvedbe lahko uporabili to naravno kopališče. Vzdušje v kampu je bilo po besedah Vesne iz Celja pristno festivalsko: "Ni tiho in mirno, ni pa niti preglasno."
Okoli 80 odstotkov celotnega proračuna, je povedal organizator Nino Žuti, je namenjeno sceni, laserjem in honorarjem glavnih zvezdnikov. Ti so tudi najbolj navdušili večino obiskovalcev. Nekaj nerganja je bilo zaradi visokih cen hrane in pijače. "Skoraj štiri evre za malo pivo in osem za hamburger je preveč!" je bil šokiran Tomaž iz okolice Maribora. Organizatorji in najemniki, ki so cene določili, so na očitke odgovorili, da so to festivalske cene, primerljive s tistimi na podobnih dogodkih v tujini. Je pa bilo zato več dobre volje med obiskovalci, ki so na stojnicah sponzorjev lahko sodelovali v nagradnih igrah.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta