Staro vaško jedro: Snujejo naravno kopališče

Damijan Toplak Damijan Toplak
05.05.2018 06:17

Po prenovi starega dela Miklavža bi v enem od Miklavških ribnikov lahko uredili tudi naravno kopališče.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Miklavški ribniki naj bi bili bolj urejeni in turistično zanimivi. 
Igor Napast

V občini Miklavž na Dravskem polju so okvirno že začrtali ureditev starega vaškega jedra v naselju Miklavž. A ker je za uresničitev zamisli potrebno pridobiti soglasja, finance, že več let ostaja zgolj pri načrtih. Idejna zasnova projekta med drugim predvideva ureditev ulice Nad izviri, kjer bi umirili promet za zagotovitev varnosti šibkejšim udeležencem v prometu, ureditev Miklavških ribnikov, da bi se ti ponovno napajali z izvirsko vodo, pri čemer bi se tretji ribnik uredil kot naravno kopališče, postavitev parka z muzejem kmetijskih dejavnosti na prostem ob Miklavškem dvorcu, izvedbo žarnega zidu ob cerkvi sv. Miklavža, v nadaljevanju pa tudi umestitev mrliške vežice in druge aktivnosti.
To je tudi območje Nature, območja naravnih vrednot lokalnega pomena in Krajinskega parka Drava, zato je revitalizacija izvirov zelo odvisna od pridobitve soglasja zavoda za varstvo narave. Ureditev tretjega miklavškega ribnika je odvisna tudi od sodelovanja zasebnih investitorjev, lastnikov zemljišč in od sodelovanja s koncesionarjem mariborskega ribiškega okolja, ki upravlja vodni živelj, še v projektu navajajo v občini.
Lani so že opravili analize vode ribnikov in s tem možnost postavitve osnov za nadaljnje faze projekta, letos so predvideli denar za izdelavo elaborata turističnoinformativne signalizacije, table do freske svetega Krištofa ter za izdelavo projektne dokumentacije za mrliško vežico.
S projektom želi občina narediti staro vašo jedro bolj atraktivno, občanom omogočiti prosto za druženje, povezati naravne in kulturne znamenitosti kraja, tudi s postavitvijo tematskih (učnih) tabel, igral in klopi ter pri Miklavških ribnikih urediti peščene pešpoti ter kolesarske in učne poti. Vrednost investicije, ki naj bi nato zaživela v prihodnjem letu, je predvidena na okrog 77 tisoč evrov, od tega računajo, da bi bilo nepovratnih sredstev projektov LAS 16 tisoč evrov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta