Slovenci na Zlatem mikrofonu želi nagrade, tudi s podporo Bql in Nike

Denis Živčec Denis Živčec
24.07.2017 16:29

V enem najlepših krajev na svetu, Bledu, že četrto leto zapored izpeljali mednarodno vse bolj odmevno pevsko tekmovanje. Mlade pevce podprli tudi slovenski glasbeniki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Ugledno in mednarodno vse bolj odmevno glasbeno tekmovanje raste v Sloveniji. Že četrto leto zapored so na Bledu izpeljali Blejski zlati mikrofon, ki je ponovno spomnil, koliko izjemnega glasbenega talenta se skriva med mladimi Evropejci. V Slovenijo so z vseh koncev Evrope - tudi Romunije, Malte, Poljske, Bolgarije in Hrvaške - pripotovali mladi, ter nastopili v šestih kategorijah, ter poskušali navdušiti mednarodno žirijo, v kateri je bilo tudi nekaj slovenskih sodnikov, med njimi tudi operna pevka Irena Yebuah Tiran, sicer tudi žirantka v popovem šovu Znan obraz ima svoj glas.

V kategoriji najmlajših je slavila Sofia Ioana Onica iz Romunije, v kategoriji XS je slavila mlada Slovenka Zarja Robar, v kategoriji S je zmagala Hrvatica Gabriela Braičić, v kategoriji M Hrvatica Đana Smajo, pri malo starejših je slavila Romun Mihail Andrian Cosmin, pri najstarejših pa Hrvatica Nikolina Volarević. Najbolj obetavni mladi pevec je Metod Munda iz Slovenije, tudi najboljša koreografija je uspela Slovenki, Lini Jagodic Večerina, najboljša domača pevka Viviana Kuhar.  Nagrado Junior Grand Prix je domov odnesla Elisa Muscat z Malte, veliko Grand Prix pa Christina Magrin, parav tako z Malte.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta