Skladišče je več kot le regali, palete in police

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
12.12.2023 10:49

V novem skladišču podjetja TLS v Hočah so strankam na voljo tudi vse druge spremljajoče storitve: distribucija, pakiranje in etiketiranje, paletiziranje, pretovarjanje zabojnikov in urejanje carinske dokumentacije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv Naročnika

Podjetjem, ki se ukvarjajo s proizvodnjo in prodajo izdelkov, je poleg transporta blaga zelo pomembno tudi njegovo skladiščenje. Ob naraščajočih stroških energentov in dela, na katere ne morejo vplivati, je zato dobrodošlo sodelovanje s transportno-logističnim podjetjem, ki se trudi dolgoročno znižati stroške skladiščenja blaga.

Transportno-logistično podjetje TLS iz Ljubljane je poleg svojih skladišč v Ljubljani in Komendi letos jeseni odprlo še skladišče v Hočah. Tako bodo svojo ponudbo približali tudi uporabnikom v severovzhodnem delu Slovenije, vse od Celja preko Maribora do Murske Sobote in še dlje do madžarske in hrvaške meje. Ob tem ni nepomembno, da je TLS-jevo skladišče v Hočah tudi carinsko skladišče, kar pomeni, da lahko stranke v njem uredijo vso potrebno dokumentacijo za izvoz, uvoz ali tranzit blaga iz skladišča.

Arhiv Naročnika

Skladišče TLS-ja v Hočah pri Mariboru stoji na izjemno ugodni lokaciji, in sicer na pomembnem stičišču panevropske prometne mreže. Zaradi bližine avtoceste je preprosto dosegljivo, oddaljeno pa je le nekaj ur vožnje od pomembnih evropskih središč: od Ljubljane 110 km, od Gradca 60 km, od Dunaja 240 km, od Zagreba 95 km, od Trsta 200 km, od Budimpešte 300 km in od Beograda 480 km. Skladišče v Hočah tako pomembno dopolnjuje preostala TLS-jeva skladišča v Sloveniji in Srbiji, ki so locirana na strateških pozicijah ob najpomembnejših cestno-železniških prometnicah ter blizu vseh pomembnih pristanišč ob Jadranskem morju – Kopra, Reke, Zadra, Splita in Bara.

Kot pomembno prednost svojega skladišča v Hočah v podjetju TLS izpostavljajo, da so nosilci certifikatov, ki zagotavljajo najvišje standarde poslovanja: certifikat ISO 9001:2015, mednarodni standard za vodenje kakovosti, ter certifikat HACCP za skladiščenje, ki vključuje tudi ravnanje s farmacevtskimi izdelki. Prav tako so pridobili carinsko dovoljenje AEO-C, ki zagotavlja varnost celotne dobavne verige. Imetniki statusa AEO lahko carinske obveznosti podjetja opravljajo hitreje kot preostala podjetja, carina pa jim pri opravljanju svojega nadzora daje določene prednosti.

Skladišče v Hočah se zlahka prilagaja vsem vrstam skladiščnega blaga, ponuja možnost dostave z ladijskimi zabojniki, možnost EDI-povezave za izmenjavo podatkov ter t. i. »milk run delivery« za lokalno proizvodnjo. Omogoča visokoregalno in talno skladiščenje (18.000 paletnih mest), razklad na rampi ali s strani ter druge dodatne skladiščne storitve, kot so sortiranje in ciklopiranje. Ker omogočajo individualno prilagajanje potrebam strank, ponujajo dolgoročno rešitev za zmanjševanje stroškov skladiščenja.

Če iščete zanesljivega partnerja za svoje transportno-logistične potrebe, poiščite več informacij na spletni strani TLS

Osem razlogov, zakaj izbrati TLS-jeva skladišča:

1. Blago varno in zanesljivo skladiščijo v varovanih skladiščih.

2. Vsa njihova skladišča so sodobno tehnološko opremljena, upoštevajoč lastnosti blaga in procese dela z blagom: tovor v ladijskih zabojnikih, blago na paletah, razsuto blago, farmacevtski izdelki, živila, bela tehnika, industrijski polizdelki …

3. Svojim strankam ponujajo tudi vse dodatne skladiščne storitve:

  • komisioniranje,
  • sestavljanje novih artiklov,
  • embaliranje,
  • razdeljevanje,
  • kompletiranje,
  • etiketiranje,
  • uničevanje,
  • zlaganje,
  • pakiranje.

4. Za vse skladiščno blago ponujajo elektronsko izmenjavo podatkov (Electronic Data Interchange), ki poteka na enoten in preprost, dostopen način. Zagotavljajo tudi vselej enake in delujoče postopke in procese.

5. Vaše blago je tudi zavarovano - med skladiščenjem proti osnovnim požarnim tveganjem, izlivu vode in vlomu ter za odgovornost skladiščnika, ob škodnem dogodku in med prevozom.

6. Ponujajo tudi ugodno dodatno zavarovanje blaga in storitev.

7. So zaupanja vredni – ponašajo se s certifikatom ISO 9001:2015, certifikatom HACCP za skladiščenje (tudi farmacevtskih izdelkov) in imajo carinsko dovoljenje AEO-C.

8. Skrb za okolje je v podjetju TLS med temeljnimi vrednotami. Logistične storitve njihovih skladišč so nadgrajene z okolju prijazno, zeleno logistiko:

  • z zmanjševanjem količine odpadkov zaradi njihovega ločevanja in recikliranja,
  • z zmanjšanjem količine odpadne embalaže z uporabo povratne embalaže.
Arhiv Naročnika
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.