Resnica ali mit? Ženske trdijo, da jih ta tip moškega v postelji najbolje zadovolji

D.Ži
04.04.2023 09:05

Stara misel pravi, da imajo dekleta rada barabe. Ali jih "slabi fantje" znajo tudi najbolje zadovoljiti, pa je drugo vprašanje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hipermoški, poln testosterona, se le redko izkaže za idealnega partnerja.
Profimedia

Ženski spolni užitek je še vedno nekoliko zavit v tančico skrivnosti. Medtem ko je moški vrhunec raziskan v detajle, predvsem zato, ker je neposredno povezan z ustvarjanjem potomcev, je ženski vrhunec še vedno nekakšna siva cona. Morda je tudi to razlog, da približno 40 odstotkov žensk med seksom ne doživi orgazma.

Raziskave so potrdile, da smo za to statistiko v enaki meri krivi moški in ženske. Ženske zaradi zavore v glavi in ​​pričakovanja, da zna moški brati njihove misli, moški pa zaradi slabe komunikacije ter pomanjkanja truda in motivacije.

Kljub temu moški za dober seks označujejo tistega, v katerem je partnerica zadovoljena, nova študija pa je pokazala, da obstaja tip moškega, ki ga ženske izpostavljajo kot najboljšega v postelji.

Profimedia

Zakaj imajo ženske rade "slabe fante"?

Evolucijski biologi ta tip moškega imenujejo tudi hipermoški. Torej so "bolj moški" samo zato, ker imajo nekoliko egocentričen odnos, veliko slabih navad in še več spolnih partneric. Ne morejo se povezati, so narcisoidni, ljubezen in seks sta po njihovem le redko povezana.

Slabi fantje so skoraj vedno zmagovalci v psiholoških igrah, ki jih igramo po njihovih pravilih. Bolj so motivirani ženski dokazati, da so dobri ljubimci, kot da bi ji privoščili resnične intimne užitke.

Pomembno vlogo v tej zgodbi igra še ena znanost - biologija.

Povsem naravno je, da ženske privlačijo slabi fantje, saj sproščajo več testosterona, kar vodi v drznejšo in intenzivnejšo spolnost. Ta tip moškega je uporniški in čustveno nedostopen, ženske pa mislijo, da jih privlači, dokler ne začutijo grenkobe zlomljenega srca, pravi Madeleine A. Fugère, profesorica psihologije na državni univerzi East Connecticut.

Ženske seks povezujejo s čustvi, zato bodo v njem najbolj uživale z moškim, ob katerem se bodo počutile cenjene. Nedavna študija, objavljena v British Journal of Psychology, pravi, da ženske na koncu še vedno ocenjujejo dobre fante kot boljše ljubimce.

Profimedia

Zakaj so "dobri fantje" boljši za ženski užitek?

Izraz "dobri fantje" se nanaša na gospode, za katere ljubezen in seks resnično spadata v isti stavek. Nimajo veliko spolnih izkušenj in nikoli ne objektivizirajo žensk. Čeprav ne izžarevajo testosterona in uporništva, ženske rade preživljajo čas z njimi, po seksu pa se počutijo veliko bolj srečne in zadovoljne.

Tudi moški, ki nimajo veliko izkušenj v postelji, so bolj osredotočeni na užitek ženske in se bolj trudijo. Moški med pogovorom radi pretiravajo s številom partnerk, s katerimi naj bi že bili spali, raziskave pa so pokazale, da je za ženske iskrenost še vedno najbolj seksi kakovost. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta