Ptujsko urgenco naj zgradi država

Hojka Berlič Hojka Berlič
20.04.2017 16:06
Ptujske svetnike razburjajo predvsem aktualne teme. Zaključni račun proračuna sprejet brez razprave
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Za nastalo zmešnjavo naj bi bili krivi v ptujski bolnišnici sami. 
Igor Napast
Metka Petek Uhan,
Martinu Mlakarju
Štefan Čelan

Prepovedali prodajo zemljišča

Temu mnenju so se pridružili tudi nekateri drugi svetniki in ptujski župan, ki je ponovil že znano, da odplačni prenos zemljišča bolnišnice na ptujski dom upokojencev, s katerim je bolnišnica želela dobiti potrebnih 600 tisočakov za urgenco, ni mogoč, saj ga zavrača ministrstvo za finance. Na ministrstvu pa naj bi bili celo zapisali, da zaradi tega, ker je eno ministrstvo izrazilo potrebo po zemljišču, prepovedujejo tudi prodajo zemljišča tretji osebi. "To kaže, da je ministrstvo zavzelo stališče, da bolnišnica lastnega deleža ne more zagotoviti," pravi župan

Miran Senčar

. In doda, da morajo še preučiti, ali se to nanaša le na eno zemljišče, saj naj bi se nekateri zanimali za nakup drugih zemljišč. Napoveduje pa tudi vnovičen obisk pri pristojni ministrici.

Nova gasilska avtolestev

Pujski svetniki so soglasno podprli nakup nujno potrebnega gasilskega vozila z avtolestvijo v skupnem znesku 707 tisoč evrov. Od tega bo ministrstvo za obrambo prispevalo 207 tisoč in društvo samo v dveh letih slabih 53 tisoč, preostalih 400 tisočakov naj bi v dveh letih primaknila občina. Gasilska avtolestev, ki naj bi jo dobili prihodnje leto, bo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ptuj omogočila, da bodo lahko delovali tudi nad dvanajstimi metri višine ter pri večjih industrijskih in stanovanjskih objektih, ki so bili zanje do sedaj praktično nedosegljivi. Po ocenah je v spodnjepodravski regiji takšnih kar okoli 1920 objektov.

Za slab milijon kreditov

Ptujski svetniki so nedavno potrdili tudi zaključni račun proračuna za preteklo leto. Občina je predvideni proračun lani z dvema rebalansoma znižala z dobrih 26 na slabih 24 milijonov, leto pa nato končala s 418 tisoč evri presežka. "Proračun je v veliki meri odvisen od povprečnine. Glavni razlog za znižanje pa je bil, da nismo mogli črpati evropskih sredstev, saj še ni bilo novih razpisov v tej finančni perspektivi," je dvakratno nižanje proračuna pojasnil župan Senčar. Po načrtih naj bi namreč to pomlad pričeli uresničevati projekt spominskega parka in prenovo tržnice. Predvidevajo, da bodo dela pričeli jeseni, račune pa bodo lahko izdali šele prihodnje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta