Poznavanje evropalete mu je prineslo milijon evrov

Gr.G.
25.03.2020 16:39

Iz koliko desk je sestavljena klasična, standardizirana evropaleta? Bi vi poznali odgovor?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ronald Tenholte iz Kölna je novi nemški milijonar. Denar si je prislužil s svojim znanjem v televizijskem kvizu in je po petih letih prvi tekmovalec, ki mu je uspelo pravilno odgovoriti na vsa vprašanja voditelja Güntherja Jaucha. Milijon mu je prineslo poznavanje predmeta, s katerim ima lastnik bara s sokovi dnevno opravka. 
"Klasična, standardizirana evropaleta EPAL 1 je sestavljena iz 78 žebljev, devetih lesenih blokov in skupno koliko desk?" se je glasilo vprašanje za milijon evrov. Možni odgovori: devet, deset, enajst ali dvanajst desk. Kandidat Tenholte si je vzel čas, skušal v spomin priklicati številne palete, ki jih dnevno sam razklada, po temeljitem premisleku pa se je odločil za odgovor c, enajst desk. "Nikoli več ne bi mogel mirno spati, če se ne bi odločil odgovoriti, in bi bil odgovor na koncu pravilen," je Jauchu povedal pred razkritjem pravilnega odgovora.
Enajst je bila seveda pravilna odločitev. Tri deske so pritrjene na lesene bloke spodaj, tri prečno zgoraj. Na njih pa še pet desk, ki tvorijo odlagalno površino. Zmagovalec in novi milijonar si želi kupiti novi električni avtomobil Tesla, s svojo partnerko pa se nameravata tudi poročiti. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta