Poskusili ga boste lahko že jutri: Slovenski McDonalds v prvi deseterici držav, ki so uvedle inovativni burger

A.L.
11.09.2023 15:32

Zrezek ne vsebuje umetnih barvil in konzervansov, po videzu in okusu pa se skoraj ne razlikuje od zrezka iz mlete govedine.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mcdonald's

McDonalds v Sloveniji predstavlja McPlant®, inovativen burger z rastlinskim zrezkom, ki so ga ekskluzivno za McDonalds razvili pri Beyond Meat®. Po okusu in videzu gre za tipičen McDonaldsov burger, le da je narejen brez mesa, so sporočili. V vseh restavracijah McDonald's po Sloveniji ga bo mogoče poskusiti od 12. septembra dalje, in sicer v dveh različicah – klasični in sezonski s svežo omako iz avokada.

Srce novega McPlant burgerja je rastlinski zrezek, narejen na osnovi grahovih beljakovin in riža. Zrezek ne vsebuje umetnih barvil in konzervansov, po videzu in okusu pa se skoraj ne razlikuje od zrezka iz mlete govedine, ki ga dobite v klasičnem McDonaldsovem burgerju.

Burger, ki v prvi vrsti nagovarja fleksitarijance

Kot je pojasnil Maxime Moulin, direktor podjetja ALPE-PANON, ki je nosilec franšize McDonalds v Sloveniji, je "uvedba McPlanta del naše strategije, da gostom sčasoma ponudimo čedalje več alternativ govedini, piščancu ali ribam. McPlant je v prvi vrsti namenjen rastoči skupini fleksitarijancev in vsem, ki uživajo v pravem McDonald'sovem burgerju, a bi radi občasno svoj mesni obrok nadomestili z rastlinskim".

Kljub temu da je McPlant rastlinska verzija McDonaldsovih burgerjev, ne nosi oznake vegetarijanske ali veganske prehrane. Originalni McPlant namreč vsebuje tudi nerastlinske sestavine (sir čedar in majonezno omako z vsebnostjo jajc), pri obeh pa obstaja tudi možnost stika z mesom med pripravo v kuhinji. Rastlinski zrezki se namreč pečejo na istem žaru kot mesni izdelki, čeprav ne ob istem času in vedno s čiščenjem plošče žara med peko enih in drugih.

Slovenija se uvršča v prvo deseterico evropskih držav, ki so uvedle inovativni burger.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta