(FOTO) Poglejte, kako je videti: McDonalds's je predstavil novo embalažo za večkratno uporabo

A.L.
10.01.2023 14:05

Nova embalaža v McDonaldsu prihaja v času, ko Evropska komisija od trgovin, restavracij in drugih podjetij zahteva, da opustijo embalažo za enkratno uporabo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Priljubljena veriga hitre prehrane McDonald's preizkuša odziv strank v Franciji in preostali Evropi na novo embalažo za večkratno uporabo. Uporabniki družbenih omrežij že delijo fotografije in dodajajo, da se jim nova podoba zdi zelo retro.

Embalažo je pohvalil celo francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je delil fotografijo drugega uporabnika twitterja, na kateri sta dva kozarca in posodi za krompirček. Isti uporabnik je kasneje delil še fotografijo "Happy Meala" v novi embalaži. "Zakon proti odpadkom ne predstavlja konca samo za plastične slamice. Poglejte okoli sebe: v Franciji potekajo spremembe, da bi spremenili naše potrošniške vzorce in zmanjšali količino odpadkov. To poskušamo narediti globalno. Spremenimo situacijo!" je zapisal Macron.

Nova embalaža v McDonaldsu prihaja prav v času, ko Evropska komisija od trgovin, restavracij in drugih podjetij zahteva, da opustijo embalažo za enkratno uporabo. Cilji Evropske komisije so namreč, da je treba do leta 2030 20 odstotkov, do leta 2040 pa 80 odstotkov hladnih in toplih napitkov točiti v posodi, ki je del sistema ponovne uporabe, oziroma omogočiti potrošnikom, da prinesejo svojo posodo na polnjenje. 

Kar zadeva embalažo za živila, bo do leta 2030 moralo biti 10 odstotkov embalaže za večkratno uporabo, do leta 2040 pa 40 odstotkov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta